Nuoriso-ohjaaja Angelica Lindberg nostelee pahvilaatikosta mansikkapaketin toisensa jälkeen Nuoriso- ja kansalaistoiminnan talo Haagan Lämpiössä Helsingissä.
Keittiön työtasolla odottaa lisäksi grillikylkeä, jauhelihaa, marinoitua kanaa, paahtoleipää, kevätsipulia ja perunaa. Ne ovat lahjoituksia Lämpiön naapurissa sijaitsevasta Alepa Pohjois-Haagasta, ja pian lapset ja nuoret kokkaavat niistä yhdessä aterian niin kuin joka torstai.
Kyse on Nutakeittiö-toiminnasta, jossa HOK-Elannon kauppojen hävikkiruokaa hyödynnetään nuorisotaloissa.
”Saamme Alepasta elintarvikkeita, joiden viimeinen käyttöpäivä lähestyy. Ruoan haaskaus vähentyy ja nuoret oppivat tekemään ruokaa”, Lindberg selittää.