Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pelasta tummuneet banaanit! Näillä vinkeillä hyödynnät ylikypsät banaanit

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 4.9.2018
|
Muokattu: 29.1.2024
Ehtivätkö banaanit kypsyä pöydällä liiaksi? Vältä hävikkiä ja hyödynnä tummat banaanit näissä herkuissa.

Omaan makuun liian pilkulliseksi ehtinyt banaani ei toivottavasti päädy biojäteastiaan, vaan osaksi herkullisia hävikkireseptejä.

Mitä tummempi väri, sitä makeampi maku. Banaanin kuoreen ilmestyvät ruskeat pilkut kertovat, että hedelmän sisältämä tärkkelys on alkanut pilkkoutua sokereiksi. "Ylikypsä" banaani on täydellinen raaka-aine pannareihin, leivontaan ja moniin muihin helppoihin herkkuihin.

Hyödynnä leivonnassa

Banaanileipä on nimestään huolimatta ennemminkin kakku kuin leipä. Pehmeä banaani on helppo yhdistää pähkinöihin ja maapähkinävoihin ja toisaalta makean hedelmän parina toimii kirpeä puolukka.

Älä paista banaanileipää varmuuden vuoksi liian pitkään, sillä se on parhaimmillaan aavistuksen kosteana. Anna leivän jäähtyä vuoassaan täysin, jolloin se on helpompi irrottaa ja leikata.

Pilko pakkaseen

Ethän ole unohtanut vinkkiä banaanin pakastamisesta! Pakastimeen pieniin annospusseihin pilkottu banaani toimii makeuttajana erilaisille smoothieille ja muille välipalajuomille.

Lisäksi pakastetusta banaanista syntyy muiden marjojen ja hedelmien kanssa soseutettuna ”nice cream” eli herkullista ja terveellistä jäätelöä.

Paista pannareita!

Banaaniletut eivät ole menettäneet suosiotaan, ja hyvä niin. Yksinkertaisimmillaan soseutetusta banaanista ja kananmunasta tehdyt letut ovat täydellinen aamu-, väli- tai iltapala aktiivisena päivänä. Liikkuja voi lisätä taikinaan vielä raejuustoa ja kuitulisänä kaurahiutaleita.

Amerikkalaistyylisissä kuohkeissa pannareissa on jauhoja ja leivinjauhetta ja niissä maistuu ihanasti kaneli.

Valmista välipaloja

Pilkullinen banaani sopii monenlaisiin välipaloihin. Sen voi soseuttaa esimerkiksi kauramuffineihin tai -välipalapatukoihin. Tuorepuuro saa siitä sopivasti makeutta ja pehmeää koostumusta.

Lisää vinkkejä ylikypsien hedelmien hyödyntämiseen