Voimakasta gruyérejuustoa, herkullista vuohenjuustoa ja raikasta tuorejuustoa sisältävä suolainen juustokakku on tämän joulun yllättäjä. Paistettu juustokakku maistuu niin pikkujouluissa, itsenäisyyspäivän tarjoiluna sekä jouluaterialla, jossa sen voi tarjoilla joko osana alkupaloja tai juustoja ja jälkiruokia.
Tuhdin ja täyteläisen juustokakun pinnalle tehdään satokauden kauneimmasta hedelmästä eli granaattiomenasta kaunis kranssikoristelu. Granaattiomenan rubiinimaiset siemenet yhdistetään pieneksi hienonnetun punasipulin ja tuoreen timjamin kanssa. Tämä ”salsa” maustetaan sitruunanmehulla ja hunajalla ja lisätään kakun päälle vasta juuri ennen tarjoilua.
Kakun pohja valmistetaan makeahkosta limpusta, joka antaa sopivaa vastapainoa suolaiselle juustotäytteelle. Mausteeksi laitetaan timjamia, joka on hyvä makupari täytteen vuohenjuustolle.