Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ruoka ja reseptit

Tuunaa valmisruokasuosikit vieläkin paremmiksi – katso vinkit!

Lihapullat, pinaattiletut, pinaattikeitto, maksalaatikko ja nuudelit ovat kaupan suosituimpia valmisruokia. Ne ovat maukkaita sellaisenaan, mutta pienellä vaivalla teet valmisruoista entistäkin herkullisempia.

Pinaattilettulasagne
Pinaattilettulasagne
Teksti: Yhteishyvä
Kuvat: Ninna Lindström
28.8.2024 | Päivitetty 18.9.2024

Ovatko lihapullat, pinaattiletut ja maksalaatikko tuttuja näkyjä sinunkin ostoskorissasi? Hienoa, sillä niillä ja kahdella muulla valmisruokasuosikilla ratkaiset usean päivän ruokapohdinnat helposti ja maukkaasti. Tässä parhaat vinkit ja ohjeet!

Lihapullat ovat monipuolisuudessaan voittamattomia

Paketillinen valmiita lihapullia on loistava nopean arkiaterian alku. Kääräise lihapullat tortillojen täytteeksi yhdessä tomaatin, tsatsikin ja salaattisekoituksen kanssa. Tai tee nopea kahden aineksen pastakastike lihapullista ja tomaattipastakastikkeesta. Kokeile pastakastikkeen tilalla myös valmista tomaattikeittoa.

Lihapullat sopivat myös helppoon uunimunakkaaseen. Laita munakkaan täytteeksi lihapullien lisäksi paprikaa, mausta pizzamausteella ja viimeistele juustoraasteella. Näin ruoka on valmis puolessa tunnissa.

Hodarivuoka on rento arki-illan tai viikonlopun herkku, johon lihapullat sopivat täydellisesti. Paista pestolla, lihapullilla ja juustolla täytetyt hot dog -sämpylät uunissa niin, että juusto sulaa. Viimeistele vielä fetalla, kirsikkatomaateilla ja basilikalla, ja nosta vuoka pöytään.

Täytettynä, paistettuna ja uuniruoissa – pinaattiletut sopivat moneen

Pinaattiletut ovat valmisruokien klassikko. Kokeile tehdä niistä pikalounas tai välipala trendikkäästi vohveliraudalla tai voileipägrillissä: laita kahden letun väliin cheddarsulatejuustoa ja kinkkua, ja paista pinnoilta rapeaksi.

Saat paketillisesta pinaattilettuja täyttävän aterian neljälle, kun lisäät lettujen väliin hieman tuhdimmat täytteet. Maistuisiko vaikkapa raejuustosta ja porkkanasta sekoitettu täyte tai tacomaustettu tonnikala?

Pinaattiletut sopivat myös lasagnelevyjen korvaajaksi. Lado pinaattilettuja, paistettua jauhelihaa, tomaattia ja mozzarellaa kerroksittain vuokaan ja paista uunissa meheväksi. Helppo vuokaruoka on koko perheen mieleen.

Suosikkikeitosta teet helpot letut, piirakan ja pastakastikkeen

Valmiskeittojen klassikko pinaattikeitto ei esittelyjä kaipaa. Tarjoa pakastepinaattikeitto vaihteeksi keitetyn kananmunan sijaan raejuuston, tonnikalan tai fetajuuston kanssa ja viimeistele annokset rapeilla krutongeilla tai siemensekoituksella. Pinaattikeitosta teet myös helpoista helpoimman pastakastikkeen lisäämällä kuumennetun keiton joukkoon savulohikuutioita.

Jos pinaattikeitto ei maistu sellaisenaan, kokeile tuunata se kotitekoisiksi pinaattiletuiksi. Näihin lettuihin et tarvitse pakastepinaattikeiton lisäksi muuta kuin kananmunia ja kaurajauhoja. Lettujen ainekset onkin helppo pitää aina kotona saatavilla.

Keitosta tuunaat kätevästi myös pinaatti-fetapiirakan: Painele valmis piirakkapohja uunivuokaan. Sekoita sulatetun pinaattikeiton joukkoon pari munaa ja pussillinen juustoraastetta. Kaada täyte piirakkapohjalle ja murustele päälle hieman fetaa. Paista 200 asteessa 30–45 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut hieman väriä pintaansa.

Maksalaatikko maistuu myös pihvien muodossa

Oletko aina kuumentanut maksalaatikon mikroaaltouunissa? Kokeile ensi kerralla paistaa se pannulla voissa niin, että pintaan tulee myös paistoväriä. Lisäksi ei tarvita muuta kuin puolukkahilloa, niin hieman parempi maksalaatikkoateria on valmis!

Jos haluat tehdä maksalaatikosta jotakin ihan uutta, kokeile maksalaatikkopihvejä, jotka ovat taattu maksalaatikkofanien suosikki. Viipaloi maksalaatikko, leivitä viipaleet korppujauhoilla ja paista pannulla kauniin ruskeiksi ja rapeiksi. Tarjoa pihvit perunamuusin, paistettujen sipulirenkaiden ja puolukoiden kanssa.

Pikanuudelit taipuvat myös nälkää pitäväksi ateriaksi

Kiljuvan nälä pelastus ovat nuudelit, jotka kypsyvät parissa minuutissa kuumassa vedessä. Vain muutaman muun aineksen avulla teet niistä myös monipuolisen ja täyttävän aterian.

Mausta pikanuudelit valmiilla pad thai wok -kastikkeella ja lisää päälle käyttövalmiita pilkottuja kasviksia ja paahdettu kanaa. Uutta makua nuudeleihin saat kokeilemalla erimakuisia wok-kastikkeita. Pikanuudeleista teet myös maukkaan ja täyttävän salaatin, kun lisäät joukkoon tonnikalaa ja raejuustoa. Tämän helpon nuudeliruoan valmistus onnistuu myös koululaiselta.

Lisää ideoita helppoihin arkiruokiin