Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, juustoraaste ja vehnäjauhot. Alusta taikinaa 10 minuuttia ja lisää samalla öljy joukkoon.
Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa huoneenlämmössä 30–40 minuuttia.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Kohota peitettynä 10 minuuttia.
Painele oliivit syvälle taikinaan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele hienonnettua rosmariinia ja suolaa päälle.
Paista leipää noin 20 minuuttia. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
214
896
8,3 g
1,4 g
28,1 g
0,4 g
1,7 g
5,7 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tuoretta rosmariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli