Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Focaccia

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
12 Annosta
Italialainen focaccia on helppo ja herkullinen peltileipä, jossa maistuvat oliivit, rosmariini ja taikinaan leivottu juustoraaste.

Ainekset

3 1/2 dl
vettä
25 g
hiivaa
1/2 tl
suolaa
40 g
(1 dl) juustoraastetta
7 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
rypsiöljyä

Pinnalle

2 dl
kivettömiä oliiveja
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tuoretta rosmariinia
1 tl
sormisuolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, juustoraaste ja vehnäjauhot. Alusta taikinaa 10 minuuttia ja lisää samalla öljy joukkoon.

25 g
hiivaa
3 1/2 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
40 g
(1 dl) juustoraastetta
7 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
rypsiöljyä
2

Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa huoneenlämmössä 30–40 minuuttia.

3

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kauli taikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Kohota peitettynä 10 minuuttia.

4

Painele oliivit syvälle taikinaan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele hienonnettua rosmariinia ja suolaa päälle.

2 dl
kivettömiä oliiveja
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
tuoretta rosmariinia
1 tl
sormisuolaa
5

Paista leipää noin 20 minuuttia. Leikkaa paloiksi jäähtyneenä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 26.4.2006
|
Muokattu: 26.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

214

896

8,3 g

1,4 g

28,1 g

0,4 g

1,7 g

5,7 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tuoretta rosmariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli