Kana saltimbocca ja vuohenjuustorisotto
Kana saltimbocca ja vuohenjuustorisotto
Yhteistyössä

Kana saltimbocca ja vuohenjuustorisotto

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Vuohenjuustorisotto on yksi Kulman Keittiön keittiömestari Joakim Kvarnströmin lempiruoista. Sen makua pystyy varioimaan raaka-aineita vaihtelemalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplbanaanisalottisipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
4 rkloliiviöljyä
400 grisottoriisiä
2 dlvalkoviiniä
1 1/2 lkanalientä
80 g(2 dl) raastettua parmesaania
25 gvoita
100 gvuohenjuustoa
suolaa
mustapippuria
1/2 kplsitruunan mehu
600 g(4 kpl) broilerin ohutta rintafileetä
8 kplsalvian lehteä
40 g(4 kpl) parmankinkkusiivuja
rypsiöljyä ja voita paistamiseen

Valmistus

  1. 1

    Hienonna sipulit ja kuullota oliiviöljyssä läpikuultaviksi. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista hetki. Lisää valkoviini ja anna kaiken imeytyä riisiin ennen kuin lisäät kuumaa kanalientä. Lisää kanalientä aina vain sen verran, että riisi juuri ja juuri peittyy. Muista sekoittaa koko riisin kypsentämisen ajan. Lisää kanalientä kunnes kaikki kanaliemi on imeytynyt riisiin.

    MääräAinesosa
    1 kplbanaanisalottisipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    4 rkloliiviöljyä
    400 grisottoriisiä
    2 dlvalkoviiniä
    1 1/2 lkanalientä
  2. 2

    Ota risotto lämmöltä ja lisää parmesaani, voi ja vuohenjuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele risotto sitruunamehulla. Muista, että risottoa ei saa keittää enää voin lisäämisen jälkeen. Silloin voi helposti erottuu.

    MääräAinesosa
    80 g(2 dl) raastettua parmesaania
    25 gvoita
    100 gvuohenjuustoa
    suolaa
    mustapippuria
    1/2 kplsitruunan mehu
  3. 3

    Mausta broilerinfileet suolalla ja mustapippurilla. Aseta salvianlehdet broilerinfileen päälle ja kääri parmankinkku ympärille. Paista pannulla kypsäksi voin ja rypsiöljyn kanssa. Jos salvianlehtiä jää yli voit lisätä niitä pannulle, jolloin saat vielä vahvemman salvian maun. Tarjoile vuohenjuustorisotto saltimboccan kera.

    MääräAinesosa
    600 g(4 kpl) broilerin ohutta rintafileetä
    suolaa
    mustapippuria
    8 kplsalvian lehteä
    40 g(4 kpl) parmankinkkusiivuja
    rypsiöljyä ja voita paistamiseen
    1 kpl(prk) kulman keittiön punaviinikastiketta

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: suolaa, mustapippuria, rypsiöljyä ja voita paistamiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
27.9.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä