Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kana saltimbocca ja vuohenjuustorisotto

Kana saltimbocca ja vuohenjuustorisotto

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Vuohenjuustorisotto on yksi Kulman Keittiön keittiömestari Joakim Kvarnströmin lempiruoista. Sen makua pystyy varioimaan raaka-aineita vaihtelemalla.

Ainekset

1 kpl
banaanisalottisipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
4 rkl
oliiviöljyä
400 g
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä
1 1/2 l
kanalientä
80 g
(2 dl) raastettua parmesaania
25 g
voita
100 g
vuohenjuustoa
suolaa
mustapippuria
1/2 kpl
sitruunan mehu
600 g
(4 kpl) broilerin ohutta rintafileetä
8 kpl
salvian lehteä
40 g
(4 kpl) parmankinkkusiivuja
rypsiöljyä ja voita paistamiseen
1 kpl
(prk) kulman keittiön punaviinikastiketta

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Hienonna sipulit ja kuullota oliiviöljyssä läpikuultaviksi. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista hetki. Lisää valkoviini ja anna kaiken imeytyä riisiin ennen kuin lisäät kuumaa kanalientä. Lisää kanalientä aina vain sen verran, että riisi juuri ja juuri peittyy. Muista sekoittaa koko riisin kypsentämisen ajan. Lisää kanalientä kunnes kaikki kanaliemi on imeytynyt riisiin.

1 kpl
banaanisalottisipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
4 rkl
oliiviöljyä
400 g
risottoriisiä
2 dl
valkoviiniä
1 1/2 l
kanalientä
2

Ota risotto lämmöltä ja lisää parmesaani, voi ja vuohenjuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele risotto sitruunamehulla. Muista, että risottoa ei saa keittää enää voin lisäämisen jälkeen. Silloin voi helposti erottuu.

80 g
(2 dl) raastettua parmesaania
25 g
voita
100 g
vuohenjuustoa
suolaa
mustapippuria
1/2 kpl
sitruunan mehu
3

Mausta broilerinfileet suolalla ja mustapippurilla. Aseta salvianlehdet broilerinfileen päälle ja kääri parmankinkku ympärille. Paista pannulla kypsäksi voin ja rypsiöljyn kanssa. Jos salvianlehtiä jää yli voit lisätä niitä pannulle, jolloin saat vielä vahvemman salvian maun. Tarjoile vuohenjuustorisotto saltimboccan ja kuumennetun Kulman Keittiön punaviinikastikkeen kera.

600 g
(4 kpl) broilerin ohutta rintafileetä
suolaa
mustapippuria
8 kpl
salvian lehteä
40 g
(4 kpl) parmankinkkusiivuja
rypsiöljyä ja voita paistamiseen
1 kpl
(prk) kulman keittiön punaviinikastiketta

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
Julkaistu: 26.9.2019
Muokattu: 19.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

734

3070

40,0 g

17,3 g

33,0 g

1,5 g

1,3 g

51,5 g

8,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

suolaa,

mustapippuria,

rypsiöljyä ja voita paistamiseen,

1 kpl (prk) kulman keittiön punaviinikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli