Yhteistyössä: Kulman Keittiö

60 min

Nappaa talteen!
Vuohenjuustorisotto on yksi Kulman Keittiön keittiömestari Joakim Kvarnströmin lempiruoista. Sen makua pystyy varioimaan raaka-aineita vaihtelemalla.
| 1 kpl | banaanisalottisipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 400 g | risottoriisiä |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 1 1/2 l | kanalientä |
| 80 g | (2 dl) raastettua parmesaania |
| 25 g | voita |
| 100 g | vuohenjuustoa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 600 g | (4 kpl) broilerin ohutta rintafileetä |
| 8 kpl | salvian lehteä |
| 40 g | (4 kpl) parmankinkkusiivuja |
| rypsiöljyä ja voita paistamiseen |
Hienonna sipulit ja kuullota oliiviöljyssä läpikuultaviksi. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista hetki. Lisää valkoviini ja anna kaiken imeytyä riisiin ennen kuin lisäät kuumaa kanalientä. Lisää kanalientä aina vain sen verran, että riisi juuri ja juuri peittyy. Muista sekoittaa koko riisin kypsentämisen ajan. Lisää kanalientä kunnes kaikki kanaliemi on imeytynyt riisiin.
Ota risotto lämmöltä ja lisää parmesaani, voi ja vuohenjuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele risotto sitruunamehulla. Muista, että risottoa ei saa keittää enää voin lisäämisen jälkeen. Silloin voi helposti erottuu.
Mausta broilerinfileet suolalla ja mustapippurilla. Aseta salvianlehdet broilerinfileen päälle ja kääri parmankinkku ympärille. Paista pannulla kypsäksi voin ja rypsiöljyn kanssa. Jos salvianlehtiä jää yli voit lisätä niitä pannulle, jolloin saat vielä vahvemman salvian maun. Tarjoile vuohenjuustorisotto saltimboccan kera.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Vuohenjuustorisotto on yksi Kulman Keittiön keittiömestari Joakim Kvarnströmin lempiruoista. Sen makua pystyy varioimaan raaka-aineita vaihtelemalla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | banaanisalottisipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 400 g | risottoriisiä |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 1 1/2 l | kanalientä |
| 80 g | (2 dl) raastettua parmesaania |
| 25 g | voita |
| 100 g | vuohenjuustoa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
| 600 g | (4 kpl) broilerin ohutta rintafileetä |
| 8 kpl | salvian lehteä |
| 40 g | (4 kpl) parmankinkkusiivuja |
| rypsiöljyä ja voita paistamiseen |
Hienonna sipulit ja kuullota oliiviöljyssä läpikuultaviksi. Lisää risottoriisi ja jatka kuullottamista hetki. Lisää valkoviini ja anna kaiken imeytyä riisiin ennen kuin lisäät kuumaa kanalientä. Lisää kanalientä aina vain sen verran, että riisi juuri ja juuri peittyy. Muista sekoittaa koko riisin kypsentämisen ajan. Lisää kanalientä kunnes kaikki kanaliemi on imeytynyt riisiin.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | banaanisalottisipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 4 rkl | oliiviöljyä |
| 400 g | risottoriisiä |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 1 1/2 l | kanalientä |
Ota risotto lämmöltä ja lisää parmesaani, voi ja vuohenjuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele risotto sitruunamehulla. Muista, että risottoa ei saa keittää enää voin lisäämisen jälkeen. Silloin voi helposti erottuu.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 80 g | (2 dl) raastettua parmesaania |
| 25 g | voita |
| 100 g | vuohenjuustoa |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 1/2 kpl | sitruunan mehu |
Mausta broilerinfileet suolalla ja mustapippurilla. Aseta salvianlehdet broilerinfileen päälle ja kääri parmankinkku ympärille. Paista pannulla kypsäksi voin ja rypsiöljyn kanssa. Jos salvianlehtiä jää yli voit lisätä niitä pannulle, jolloin saat vielä vahvemman salvian maun. Tarjoile vuohenjuustorisotto saltimboccan kera.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (4 kpl) broilerin ohutta rintafileetä |
| suolaa | |
| mustapippuria | |
| 8 kpl | salvian lehteä |
| 40 g | (4 kpl) parmankinkkusiivuja |
| rypsiöljyä ja voita paistamiseen | |
| 1 kpl | (prk) kulman keittiön punaviinikastiketta |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
736
Energiaa kcal
3081
Energiaa kj
40,0 g
Rasvaa
17,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,5 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
51,8 g
Proteiinia
8,1 g
Suolaa
736
Energiaa kcal
3081
Energiaa kj
40,0 g
Rasvaa
17,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,5 g
Hiilihydraatteja
1,8 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
51,8 g
Proteiinia
8,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: suolaa, mustapippuria, rypsiöljyä ja voita paistamiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli