Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Persimon-caesarsalaatti
Play

Persimon-caesarsalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Piristä tuttu caesarsalaatti makealla persimonilla. Valmista krutonkien sijaan rapeat leipäkupit, joista salaatit tarjoillaan. Nauti alkupalana ja pikkujoulunaposteltavana.

Ainekset

6 kpl
(viipaletta) paahtoleipää
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
3 kpl
persimonia
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
3 rkl
caesarkastiketta
50 g
emmentaljuustoa
3 rkl
siemensekoitusta
1/4 kpl
ruukku basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kuoret leipäviipaleista. Painele viipaleet muffinivuoan koloihin niin, että yhdessä kolossa on yksi viipale. Voit käyttää muffinivuoan sijaan myös uuninkestäviä kahvikuppeja.

6 kpl
(viipaletta) paahtoleipää
2

Kuori valkosipulit ja puserra ne öljyn sekaan. Sivele leivät valkosipuliöljyllä. Paista leipiä uunissa 6 minuuttia. Katkaise lämpö ja jätä leivät kuivumaan uuniin.

2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
3

Paloittele persimonit. Sekoita hedelmäpalat, salaatti ja caesarkastike.

3 kpl
persimonia
3 rkl
caesarkastiketta
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
4

Jaa salaatti leipäkuppeihin. Ripottele päälle juustoraastetta, siemeniä ja basilikanlehtiä.

3 rkl
siemensekoitusta
1/4 kpl
ruukku basilikaa
50 g
emmentaljuustoa
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 20.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

274

1147

10,3 g

2,5 g

36,2 g

17,5 g

4,0 g

6,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 rkl siemensekoitusta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli