Persimon-caesarsalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Persimon-caesarsalaatti
Play

Persimon-caesarsalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Piristä tuttu caesarsalaatti makealla persimonilla. Valmista krutonkien sijaan rapeat leipäkupit, joista salaatit tarjoillaan. Nauti alkupalana ja pikkujoulunaposteltavana.

Ainekset

6
viipaletta paahtoleipää
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
3 kpl
persimonia
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
3 rkl
caesarkastiketta
50 g
emmentaljuustoa
3 rkl
siemensekoitusta
1/3
ruukkua basilikaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa kuoret leipäviipaleista. Painele viipaleet muffinivuoan koloihin niin, että yhdessä kolossa on yksi viipale. Voit käyttää muffinivuoan sijaan myös uuninkestäviä kahvikuppeja.

6
viipaletta paahtoleipää
2

Kuori valkosipulit ja puserra ne öljyn sekaan. Sivele leivät valkosipuliöljyllä. Paista leipiä uunissa 6 minuuttia. Katkaise lämpö ja jätä leivät kuivumaan uuniin.

2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
3

Paloittele persimonit. Sekoita hedelmäpalat, salaatti ja caesarkastike.

3 kpl
persimonia
3 rkl
caesarkastiketta
180 g
(1 ps) salaattisekoitusta
4

Jaa salaatti leipäkuppeihin. Ripottele päälle juustoraastetta, siemeniä ja basilikanlehtiä.

3 rkl
siemensekoitusta
1/3
ruukkua basilikaa
50 g
emmentaljuustoa
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 25.10.2019
Muokattu: 9.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

387

92

8,3 g

2,2 g

1,5 g

1,2 g

0,3 g

2,7 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

viipaletta paahtoleipää,

3 kpl persimonia,

3 rkl siemensekoitusta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli