Persimon-caesarsalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

20 min

Piristä tuttu caesarsalaatti makealla persimonilla. Valmista krutonkien sijaan rapeat leipäkupit, joista salaatit tarjoillaan. Nauti alkupalana ja pikkujoulunaposteltavana.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
6 kplpaahtoleipäviipaletta
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
3 kplpersimonia
180 g(1 ps) salaattisekoitusta
3 rklcaesarkastiketta
50 g(1 dl) parmesaanijuustoa
3 rklsiemensekoitusta
1/4 kplruukku basilikaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kuoret leipäviipaleista. Painele viipaleet muffinivuoan koloihin niin, että yhdessä kolossa on yksi viipale. Voit käyttää muffinivuoan sijaan myös uuninkestäviä kahvikuppeja.

    MääräAinesosa
    6 kplpaahtoleipäviipaletta
  2. 2

    Kuori valkosipulit ja puserra ne öljyn sekaan. Sivele leivät valkosipuliöljyllä. Paista leipiä uunissa 6 minuuttia. Katkaise lämpö ja jätä leivät kuivumaan uuniin.

    MääräAinesosa
    2 kplvalkosipulinkynttä
    2 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Paloittele persimonit. Sekoita hedelmäpalat, salaatti ja caesarkastike.

    MääräAinesosa
    3 kplpersimonia
    3 rklcaesarkastiketta
    180 g(1 ps) salaattisekoitusta
  4. 4

    Jaa salaatti leipäkuppeihin. Ripottele päälle juustoraastetta, siemeniä ja basilikanlehtiä.

    MääräAinesosa
    3 rklsiemensekoitusta
    1/4 kplruukku basilikaa
    50 g(1 dl) parmesaanijuustoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl siemensekoitusta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
25.10.2019
|
Päivitetty: 27.11.2025

Samankaltaisia reseptejä