Persimon-caesarsalaatti
20 min

Nappaa talteen!
Piristä tuttu caesarsalaatti makealla persimonilla. Valmista krutonkien sijaan rapeat leipäkupit, joista salaatit tarjoillaan. Nauti alkupalana ja pikkujoulunaposteltavana.
| 6 kpl | paahtoleipäviipaletta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 3 kpl | persimonia |
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 3 rkl | caesarkastiketta |
| 50 g | (1 dl) parmesaanijuustoa |
| 3 rkl | siemensekoitusta |
| 1/4 kpl | ruukku basilikaa |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kuoret leipäviipaleista. Painele viipaleet muffinivuoan koloihin niin, että yhdessä kolossa on yksi viipale. Voit käyttää muffinivuoan sijaan myös uuninkestäviä kahvikuppeja.
- 2.
Kuori valkosipulit ja puserra ne öljyn sekaan. Sivele leivät valkosipuliöljyllä. Paista leipiä uunissa 6 minuuttia. Katkaise lämpö ja jätä leivät kuivumaan uuniin.
- 3.
Paloittele persimonit. Sekoita hedelmäpalat, salaatti ja caesarkastike.
- 4.
Jaa salaatti leipäkuppeihin. Ripottele päälle juustoraastetta, siemeniä ja basilikanlehtiä.
Piristä tuttu caesarsalaatti makealla persimonilla. Valmista krutonkien sijaan rapeat leipäkupit, joista salaatit tarjoillaan. Nauti alkupalana ja pikkujoulunaposteltavana.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 6 kpl | paahtoleipäviipaletta |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 3 kpl | persimonia |
| 180 g | (1 ps) salaattisekoitusta |
| 3 rkl | caesarkastiketta |
| 50 g | (1 dl) parmesaanijuustoa |
| 3 rkl | siemensekoitusta |
| 1/4 kpl | ruukku basilikaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa kuoret leipäviipaleista. Painele viipaleet muffinivuoan koloihin niin, että yhdessä kolossa on yksi viipale. Voit käyttää muffinivuoan sijaan myös uuninkestäviä kahvikuppeja.
Määrä Ainesosa 6 kpl paahtoleipäviipaletta - 2
Kuori valkosipulit ja puserra ne öljyn sekaan. Sivele leivät valkosipuliöljyllä. Paista leipiä uunissa 6 minuuttia. Katkaise lämpö ja jätä leivät kuivumaan uuniin.
Määrä Ainesosa 2 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl oliiviöljyä - 3
Paloittele persimonit. Sekoita hedelmäpalat, salaatti ja caesarkastike.
Määrä Ainesosa 3 kpl persimonia 3 rkl caesarkastiketta 180 g (1 ps) salaattisekoitusta - 4
Jaa salaatti leipäkuppeihin. Ripottele päälle juustoraastetta, siemeniä ja basilikanlehtiä.
Määrä Ainesosa 3 rkl siemensekoitusta 1/4 kpl ruukku basilikaa 50 g (1 dl) parmesaanijuustoa
Ravintosisältö
274
Energiaa kcal
1147
Energiaa kj
10,3 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,2 g
Hiilihydraatteja
17,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
274
Energiaa kcal
1147
Energiaa kj
10,3 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
36,2 g
Hiilihydraatteja
17,5 g
Sokereita
4,0 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 rkl siemensekoitusta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























