Tuliset vegekebakot ja helmitomaattisalsa

arvosana5/5

(3)arviota
8 Kappaletta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Tuliset vegekebakot ovat uusi kiinnostava lisä kesän grillimenuun. Perheen pienimille vegekebakot maistuvat, kun jätät tuliset jalapenot pois. Tarjoa kebakot raikkaan helmitomaattisalsan kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa

Vegekebakot

280 g(1 pkt) kasvijauhista (pouttu muu)
70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
1 kplvarhaissipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplruukkua oreganoa
2 rklviipaloitua jalapenoa
1/2 tlpaprikajauhetta
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Helmitomaattisalsa

200 g(1 rs) helmitomaatteja
1 kplvarhaissipuli
2 rklkorianteria
1 - 2 rkllimenmehua
1/4 tlsuolaa

Lisäksi

(puisia varrastikkuja)
oreganoa ja korianteria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kasvijauhis ja tomaattipyree. Huuhtele sipuli, kuori valkosipuli. Hienonna sipulit, oregano ja jalapenot, lisää ne jauhikseen. Mausta seos paprikalla ja pippurilla. Sekoita massa tasaiseksi ja muotoile siitä kostutetuin käsin pieniä kebakoita. Työnnä halutessasi vedessä liotettu varrastikku kebakon keskelle.

    MääräAinesosa
    280 g(1 pkt) kasvijauhista (pouttu muu)
    70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
    1 kplvarhaissipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 kplruukkua oreganoa
    2 rklviipaloitua jalapenoa
    1/2 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    (puisia varrastikkuja)
  2. 2

    Huuhtele tomaatit ja sipuli. Paloittele tomaatit, hienonna sipuli ja korianteri. Yhdistä salsan ainekset kulhossa.

    MääräAinesosa
    200 g(1 rs) helmitomaatteja
    1 kplvarhaissipuli
    2 rklkorianteria
    1 - 2 rkllimenmehua
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Grillaa kebakoita tai paista niitä pannulla noin 5-8 minuuttia välillä käännellen. Koristele kebakot yrteillä ja tarjoa salsan kanssa.

    MääräAinesosa
    oreganoa ja korianteria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl viipaloitua jalapenoa, 2 rkl korianteria, (puisia varrastikkuja), oreganoa ja korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Oona, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
20.5.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä