Tuliset vegekebakot ja helmitomaattisalsa
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tuliset vegekebakot ovat uusi kiinnostava lisä kesän grillimenuun. Perheen pienimille vegekebakot maistuvat, kun jätät tuliset jalapenot pois. Tarjoa kebakot raikkaan helmitomaattisalsan kanssa.
| Vegekebakot | |
|---|---|
| 280 g | (1 pkt) kasvijauhista (pouttu muu) |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 1 kpl | varhaissipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | ruukkua oreganoa |
| 2 rkl | viipaloitua jalapenoa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Helmitomaattisalsa | |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
| 1 kpl | varhaissipuli |
| 2 rkl | korianteria |
| 1 - 2 rkl | limenmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
| (puisia varrastikkuja) | |
| oreganoa ja korianteria | |
- 1.
Sekoita kasvijauhis ja tomaattipyree. Huuhtele sipuli, kuori valkosipuli. Hienonna sipulit, oregano ja jalapenot, lisää ne jauhikseen. Mausta seos paprikalla ja pippurilla. Sekoita massa tasaiseksi ja muotoile siitä kostutetuin käsin pieniä kebakoita. Työnnä halutessasi vedessä liotettu varrastikku kebakon keskelle.
- 2.
Huuhtele tomaatit ja sipuli. Paloittele tomaatit, hienonna sipuli ja korianteri. Yhdistä salsan ainekset kulhossa.
- 3.
Grillaa kebakoita tai paista niitä pannulla noin 5-8 minuuttia välillä käännellen. Koristele kebakot yrteillä ja tarjoa salsan kanssa.
Tuliset vegekebakot ja helmitomaattisalsa
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Tuliset vegekebakot ovat uusi kiinnostava lisä kesän grillimenuun. Perheen pienimille vegekebakot maistuvat, kun jätät tuliset jalapenot pois. Tarjoa kebakot raikkaan helmitomaattisalsan kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Vegekebakot | |
| 280 g | (1 pkt) kasvijauhista (pouttu muu) |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 1 kpl | varhaissipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | ruukkua oreganoa |
| 2 rkl | viipaloitua jalapenoa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Helmitomaattisalsa | |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
| 1 kpl | varhaissipuli |
| 2 rkl | korianteria |
| 1 - 2 rkl | limenmehua |
| 1/4 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| (puisia varrastikkuja) | |
| oreganoa ja korianteria | |
Valmistus
- 1
Sekoita kasvijauhis ja tomaattipyree. Huuhtele sipuli, kuori valkosipuli. Hienonna sipulit, oregano ja jalapenot, lisää ne jauhikseen. Mausta seos paprikalla ja pippurilla. Sekoita massa tasaiseksi ja muotoile siitä kostutetuin käsin pieniä kebakoita. Työnnä halutessasi vedessä liotettu varrastikku kebakon keskelle.
Määrä Ainesosa 280 g (1 pkt) kasvijauhista (pouttu muu) 70 g (1 pkt) tomaattipyreetä 1 kpl varhaissipuli 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 kpl ruukkua oreganoa 2 rkl viipaloitua jalapenoa 1/2 tl paprikajauhetta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna (puisia varrastikkuja) - 2
Huuhtele tomaatit ja sipuli. Paloittele tomaatit, hienonna sipuli ja korianteri. Yhdistä salsan ainekset kulhossa.
Määrä Ainesosa 200 g (1 rs) helmitomaatteja 1 kpl varhaissipuli 2 rkl korianteria 1 - 2 rkl limenmehua 1/4 tl suolaa - 3
Grillaa kebakoita tai paista niitä pannulla noin 5-8 minuuttia välillä käännellen. Koristele kebakot yrteillä ja tarjoa salsan kanssa.
Määrä Ainesosa oreganoa ja korianteria
Ravintosisältö
66
Energiaa kcal
278
Energiaa kj
2,6 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
66
Energiaa kcal
278
Energiaa kj
2,6 g
Rasvaa
1,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,5 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
7,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl viipaloitua jalapenoa, 2 rkl korianteria, (puisia varrastikkuja), oreganoa ja korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























