Vegaaninen borssi

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Borssikeitto saa uuden ilmeen valkojuuresta ja omenasta. Tuore meirami antaa keitolle hienoaromisen maun. Vegaaninen kasvisborssi viimeistellään pehmeäksi smetanan kasvipohjaisella vastineella.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 ps) valkojuuria
250 gkeräkaalia
1 kplsipuli
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklrypsiöljyä
1 lvettä
1 kplkasvisliemikuutio (vegaaninen ja gluteeniton)
2 kplomenaa
3 rklmeiramia hienonnettuna
1 rklomenaviinietikkaa
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Tarjoiluun

2 dl(1 prk) vegaanista ruoanvalmistustuotetta (kaurafraiche)

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori valkojuuret, raasta raastimen karkealla terällä. Huuhtele kaali, poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

    MääräAinesosa
    500 g(1 ps) valkojuuria
    250 gkeräkaalia
    1 kplsipuli
    1 kplvalkosipulinkynsi
  2. 2

    Kuumenna öljy noin 3 litran vetoisessa kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota sekoitellen 2−3 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 lvettä
    1 kplkasvisliemikuutio (vegaaninen ja gluteeniton)
  3. 3

    Huuhtele ja raasta omenat. Hienonna meirami ohuine varsineen. Lisää omenaraaste ja meirami keittoon. Lisää etikka ja mausteet. Kiehauta. Tarjoa kaurafraichen kanssa.

    MääräAinesosa
    2 kplomenaa
    3 rklmeiramia hienonnettuna
    1 rklomenaviinietikkaa
    1 tlsuolaa
    1 tlsokeria
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    2 dl(1 prk) vegaanista ruoanvalmistustuotetta (kaurafraiche)

Vinkki: Korvaa tuore meirami yhdellä teelusikallisella kuivattua meiramia.

Vinkki: Ruokaisampaan arkikeittoon sopivat lisukkeeksi ruskistetut kasvisnakit.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
5.8.2020
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä