Vegaaninen borssi
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Borssikeitto saa uuden ilmeen valkojuuresta ja omenasta. Tuore meirami antaa keitolle hienoaromisen maun. Vegaaninen kasvisborssi viimeistellään pehmeäksi smetanan kasvipohjaisella vastineella.
| 500 g | (1 ps) valkojuuria |
| 250 g | keräkaalia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (vegaaninen ja gluteeniton) |
| 2 kpl | omenaa |
| 3 rkl | meiramia hienonnettuna |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Tarjoiluun | |
|---|---|
| 2 dl | (1 prk) vegaanista ruoanvalmistustuotetta (kaurafraiche) |
- 1.
Pese ja kuori valkojuuret, raasta raastimen karkealla terällä. Huuhtele kaali, poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
- 2.
Kuumenna öljy noin 3 litran vetoisessa kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota sekoitellen 2−3 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
- 3.
Huuhtele ja raasta omenat. Hienonna meirami ohuine varsineen. Lisää omenaraaste ja meirami keittoon. Lisää etikka ja mausteet. Kiehauta. Tarjoa kaurafraichen kanssa.
Vegaaninen borssi
Borssikeitto saa uuden ilmeen valkojuuresta ja omenasta. Tuore meirami antaa keitolle hienoaromisen maun. Vegaaninen kasvisborssi viimeistellään pehmeäksi smetanan kasvipohjaisella vastineella.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 ps) valkojuuria |
| 250 g | keräkaalia |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 l | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (vegaaninen ja gluteeniton) |
| 2 kpl | omenaa |
| 3 rkl | meiramia hienonnettuna |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Tarjoiluun | |
| 2 dl | (1 prk) vegaanista ruoanvalmistustuotetta (kaurafraiche) |
Valmistus
- 1
Pese ja kuori valkojuuret, raasta raastimen karkealla terällä. Huuhtele kaali, poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
Määrä Ainesosa 500 g (1 ps) valkojuuria 250 g keräkaalia 1 kpl sipuli 1 kpl valkosipulinkynsi - 2
Kuumenna öljy noin 3 litran vetoisessa kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota sekoitellen 2−3 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 1 l vettä 1 kpl kasvisliemikuutio (vegaaninen ja gluteeniton) - 3
Huuhtele ja raasta omenat. Hienonna meirami ohuine varsineen. Lisää omenaraaste ja meirami keittoon. Lisää etikka ja mausteet. Kiehauta. Tarjoa kaurafraichen kanssa.
Määrä Ainesosa 2 kpl omenaa 3 rkl meiramia hienonnettuna 1 rkl omenaviinietikkaa 1 tl suolaa 1 tl sokeria 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 2 dl (1 prk) vegaanista ruoanvalmistustuotetta (kaurafraiche)
Vinkki: Korvaa tuore meirami yhdellä teelusikallisella kuivattua meiramia.
Vinkki: Ruokaisampaan arkikeittoon sopivat lisukkeeksi ruskistetut kasvisnakit.
Ravintosisältö
166
Energiaa kcal
696
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
2,7 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
166
Energiaa kcal
696
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
12,3 g
Sokereita
4,3 g
Kuituja
2,7 g
Proteiinia
2,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























