Pese ja kuori valkojuuret, raasta raastimen karkealla terällä. Huuhtele kaali, poista kova kantaosa ja leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
Kuumenna öljy noin 3 litran vetoisessa kattilassa. Lisää kasvikset ja kuullota sekoitellen 2−3 minuuttia. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Huuhtele ja raasta omenat. Hienonna meirami ohuine varsineen. Lisää omenaraaste ja meirami keittoon. Lisää etikka ja mausteet. Kiehauta. Tarjoa kaurafraichen kanssa.
Vinkki: Korvaa tuore meirami yhdellä teelusikallisella kuivattua meiramia.
Vinkki: Ruokaisampaan arkikeittoon sopivat lisukkeeksi ruskistetut kasvisnakit.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
456
109
5,3 g
0,5 g
11,5 g
11,2 g
3,8 g
1,5 g
2,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl meiramia hienonnettuna ,
2 dl (1 prk) vegaanista ruoanvalmistustuotetta (kaurafraiche).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli