Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Olutmarinoidut ribsit

Ah, alkoholiton olut! – näin yhdistät kesäruoan ja 6 mainiota holitonta

Teksti:
Niina Mälkiä
Kuvat:
SOK, valmistaja
Julkaistu: 23.6.2021
|
Muokattu: 12.4.2023
Tsih! Yhä useampi avaa sauna- tai ruokajuomaksi oluen, jossa on korkeintaan 0,5 prosenttia alkoholia. Nollaoluiden suosion taustalla on halu nauttia elämästä terveellisesti. Trendiä buustaa myös alkoholittomien oluiden hyvä valikoima, josta löytyy jo useita oluttyyppejä erilaisiin tilanteisiin.

IPA | Grilliruoan ja seurustelun raikastaja

Ale-tyyppinen Crisp IPA on humaloitu alkoholiton olut, jonka maussa on India Pale Ale -oluille tyypillistä katkeruutta, mutta ei niin paljon, etteikö se sopisi suuhun hänellekin, joka ei yleensä pidä IPA-oluiden mausta. Raikas Crisp IPA sopii seurustelujuomaksi sellaisenaan, mutta se on myös hyvä ruokajuoma. Parita Crisp esimerkiksi rasvaisen grilliruoan kanssa. Koska tässä IPAssa katkeruutta on maltillisesti, se sopii mausteistenkin ruokien seuraan.

  • Crisp IPA 0,5 %, 0,33 l

PILS | Kalakeiton ja katuruoan kumppani

Alkoholittomassa Kukko Pilsissä on maltainen maku, jolle oluen humalointi antaa kuitenkin raikasta vastapainoa. Pils keventää esimerkiksi kermaisen lohikeiton ja ruisleivän makuja. Oluen maussa oleva katkeruus tasapainottaa myös mausteita, joten Kukko Pils toimii esimerkiksi aasialaistyylisten katuruoka-annosten kanssa.

  • Kukko Pils 0,3 %, 0,33 l

TUMMA LAGER | Lihaisien ribsien kylkeen

Makean maltainen Velkopopovický Kozel Non-Alcoholic on kuin tehty grillauskastikkeen pohjaksi, mutta se toimii myös ruokajuomana. Päinvastoin kuin alkoholittomat oluet yleensä, tumma Velko muodostaa lasiin kaadettaessa pienen vaahtopään. Velkossa on vain niukasti katkeruutta, joten sitä voi käyttää haudutettavissa ruoissa, joissa katkeruus on usein haitaksi.

  • Velkopopovický Kozel Non-Alcoholic 0,5 %, 0,5 l

VAALEA LAGER | Sauna, makkara ja bisse

Alkoholittomien vaaleiden lagereiden valikoima on kasvanut viime vuosina monilla tutuilla tuotemerkeillä. Heinekenin nollaprosenttinen lienee on yksi tutuimmista. Kevyt ja helppo Heineken on parhaimmillaan saunaoluena, mutta raikas lager sopii moneen. Sitä voi lorauttaa vaikka lettu- ja leipätaikinoihin. Eikä grillimakkaraa ilman lageria! Lisukkeeksi voi hauduttaa hapankaalia lagerissa.

  • Heineken 0 %, 0,33 l

VEHNÄOLUT | Hellepäivän janojuoma

Raikas vehnäolut kuuluu kesään. Sen viljava maku täydentää esimerkiksi salaatteja ja kasvisruokia. Vehnäoluen maku sopii erityisen hyvin lettutaikinaan, joka saa oluen hiilidioksidista kuohkeutta. Vahvasti sitruunainen Kronenbourg 1664 Blanc on myös savulohen hyvä kumppani, joten kesäisen viikonlopun kruunuksi sopii lohilettukakku, joka nautitaan alkoholittoman vehnäoluen kanssa.

  • Kronenbourg 1664 Blanc alcohol-free, 0,5 %, 0,33 l

RADLER | Sitruunainen kesäolut

Espanjan-reissuilta tuttu San Miguel yhdistää alkoholittomaan radleriin lagerin ja sitruunamehun maut. Helteisille terasseille sopiva sitruunaolut maistuu myös vaalean kalan ja katkarapujen sekä kevyiden kasvisruokien kanssa. San Miguelin radler on sopiva juoma vaikka espanjalaisille tapaksille.

  • San Miguel Lemon Radler, 0 %, 0,33 l

Sekoita oluella raikastetut mocktailit

Tee cocktailista mocktail eli vaihda alkoholia sisältävä olut alkoholittomaan. Kesäiset drinkit maistuvat kaikille.

Tutustu erilaisiin oluttyyppeihin

Lue vinkit oluen tarjoiluun

Nauti vaaleat oluet 6–8-asteisina eli jääkaappikylminä ja tummat 8–10-asteisina eli anna niiden lämmetä hetki huoneenlämmössä.