Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mahtava marjapiirakka jokaiseen makuun – leivo kahvipöydän klassikko näillä resepteillä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 27.6.2023
|
Muokattu: 27.6.2023
Marjapiirakka tuo mieleen mummolan ja aurinkoiset kiireettömät kahvihetket. Mehevä rahkamainen marjapiirakka maistui sellaisenaan ja rapean muropiirakan kanssa tarjottiin vaniljajäätelöä tai -kastiketta. Katso parhaimmat, moneen makuun sopivat piirakkareseptit täältä!

Mehevyyttä jogurtista ja rahkasta

Mamman marjapiirakka on kahvipöytien klassikko, jossa maistuu kesäisten marjojen ja rahkamaisen täytteen mehevä yhdistelmä. Marjat poimitaan kesällä suoraan puskista tai torilta ja talvella pakastepusseista.

Hapanmaitotuotteilla mehevöitetty marjapiirakka on yhtä aikaa sopivan makea ja hapan, suomalaiseen makuun istuva. Jogurtti-, ranskankerma-, rahka- tai kermaviilitäytteeseen lisätään kananmuna tai kaksi tiivistämään täytettä.

Piirakkaan valituilla marjoilla voi korostaa haluamaansa makua, mustikka lisää makeutta, vadelma, herukat ja puolukat happamuutta.

Murupiirakka tarjotaan jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa

Rapea piirakkapohja, herkullisen kostea marjatäyte ja makea muruseos päällimmäisenä on joillekin se ainoa oikea marjapiirakka.

Muropiirakkapohja onnistuu helposti kuivien ainesten yhdistämisellä, jonka jälkeen hieman pehmennyt rasva nypitään ainesten joukkoon.

Tästä pohjataikinasta voi ottaa osan talteen piirakan päälle ripottelua varten, tai sitten päälle ripoteltavan murun voi tehdä erikseen esimerkiksi kaurahiutaleista, sokerista ja rasvasta. Päälle tulevaan muruun kannattaa välillä lisätä myös rouhittuja pähkinöitä.

Äkilliseen marjapiirakan himoon

Marjapiirakat ovat usein nopeatekoisia ja nämä kolme piirakkaa valmistuvat kaikki noin puolessa tunnissa. Oheinen nopea marjapiirakka onnistuu jokaiselta. Ohje on erittäin helppo, sillä kaikki ainekset sekoitetaan yhdessä kulhossa ja kaadetaan uunivuokaan.

Puolittain paistettu marjapiirakka taas kypsyy nopeasti, sillä piirakan raikas rahka-tuorejuustotäyte ja marjat lisätään vasta uunin jälkeen.

Maailman helpoin mamman marjapiirakka onnistuu kaupan antimia hyödyntäen. Kun piirakkapohjan ja marjat ottaa pakastimesta ja sekoittaa valmiiseen vaniljakastikkeeseen pari kananmunaa, on piirakka valmis uuniin käden käänteessä.

Leivo myös näitä marjaherkkuja