Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin tunnistat ja hyödynnät sienimetsän kolmen tähden herkut

Teksti:
Marita Joutjärvi
Kuvat:
123RF
Julkaistu: 21.8.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Sienestys on ihana harrastus: sielu lepää, kunto nousee ja sienilöydöt palkitsevat herkkusuuta. Mukaan hyvä sienikirja, tarkkuutta tunnistamiseen ja sienionnea matkaan! Tutustu viiteen herkulliseen metsäsieneen, opi tunnistamaan ne ja valmistamaan herkullisia sieniruokia.

Sienestäjän muistilista

  • Syö ainoastaan niitä sieniä, jotka olet täysin varmasti tunnistanut syötäviksi.
  • Jos et ole varma sienestä, jätä se kokonaiseksi, tunnista kotona ja opi uutta.
  • Sienestäjän paras työkalu on ohutteräinen sieniveitsi, jonka toisessa päässä on karkea pensseli puhdistamista varten.
  • Poimi sienet kokonaisina, irrota ne maasta varovasti kiertämällä ja vetämällä. Esiperkaa sienet heti metsässä, ettet turhaan kanna matoja kotiin.
  • Kerää sienet mieluiten leveäpohjaiseen koriin, jonka pohjalle levität viuhkana aukeavan sanomalehden. Väleihin on kätevä kerätä eri lajeja, jolloin esimerkiksi rouskujen maito ei sotke muita sieniä. Unohda muovipussit.
  • Käsittele sienet heti kotiin päästyäsi.

Tutustu metsäsieniin

Esitellyt sienet luokitellaan kolmen tähden sieniin eli herkullisiin ruokasieniin.

Katso sienireseptejä

Vinkki! Voit korvata herkkusienet metsäsienillä.

Lue lisää: Sienimetsällä