Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tacot ja tortillat pelastavat arkena ja tarjoavat herkullisia vaihtoehtoja viikonloppuun

Pehmeät tortillaletut sopivat hyvin kotivaraksi, sillä niistä syntyy monenlaisia ruokia helposti ja nopeasti. Katso ideat täytteisiin ja yllättäviin käyttötapoihin täältä.
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 4.8.2023
|
Muokattu: 29.9.2023

Tacot pehmeinä ja rapeina

Taco tarkoittaa meksikolaista - usein pehmeää ja pientä - tortillalettua, joka täytetään ja syödään kahtia taitettuna.

Tacojen täytteeksi sopivat monenlaiset ainekset. Tutuimmat ovat tieysti samoja kuin perinteissä tortillassa, mutta kannatta rohkeasti kokeilla muun muassa leivitettyä kalaa, katkarapuja ja itse tehtyjä salsoja.

Suomalaiset tacot ovat myös kokeilemisen arvoisia, kun täytteenä on porkkanaa, herneitä ja härkäpapupyöryköitä. Munatacot ovat kokeilemisen arvoisia, etenkin jos jääkaappi tuntuu ammottavan tyhjyyttään ja nälkä on kova.

Monenlaiset täytteet

Jauhelihaa, kanaa, fetajuustoa, kurpitsaa, kasvispyöryköitä tai papuja... Tortillojen täytteessä on mistä valita.

Pehmeät tortillaletut taipuvat moneen

Kun kaipaat vaihtelua tavalliseen tortillatiistaihin, kokeile jotain näistä resepteistä! Tortillapizzat valmistuvat hetkessä ja pinnaltaan rapeaksi paistetut quesadillat kätkevät sisäänsä ihanaa sulavaa juustoa. Tortillaletuista voi myös koota lasagnen tai burgerin.

Muita texmex-ruokia