Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Katuruokien makuja yhden pellin taktiikalla – nämä rennot peltiruoat sopivat hiihtoloman herkutteluun

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 9.2.2024
|
Muokattu: 19.2.2024
Keskity talvilomalla ulkoiluun ja muuhun kivaan tekemiseen, ja hoida ateriat helposti yhdellä pellillä valmistuvien ruokien avulla. Nämä ronskit street foodista makuja lainaavat peltiruoat taltuttavat nälän taatusti.

Burgeri-perunapelti

Burgerin peltiversiossa sämpylä korvataan grillausmausteessa pyöritellyillä perunoilla, jotka paistuvat samalla pellillä cheddarjuustolla viimeisteltyjen jauhelihapihvien kanssa. Pelti saa burgerimaisen silauksen marinoidusta punasipulista, itse sekoitetusta hampurilaiskastikkeesta, tomaatista ja salaatista.

Texmex-uunimakkara

Uunimakkara on helppo peltiruokien klassikko, joka maustetaan nyt texmex-tyyliin. Tacokastikkeella kuorrutettujen makkaroiden kaveriksi pellille lisätään bataattia, tomaattia ja punasipulia. Viimeistele ruoka korianterilla, jalapenoilla, ranskankermalla ja maissilastuilla.

Kalapuikkopelti

Pakastealtaan suosikeista valmistat helposti fish and chips -tyylisen kala-aterian pellillä. Kypsennä kuorelliset lohkoperunat ja fileekalapuikot yhdessä porkkanoiden kanssa. Tarjoa lisäksi pakasteherneistä surautettua dippiä, joka saa hyvää hapokkuutta jogurtista ja sitruunanmehusta.

Lisää ideoita peltiruokiin