Aloita lipstikkapestosta. Laita lipstikka ohuine varsineen kapeaan kulhoon. Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki peston ainekset sauvasekoittimella tahnaksi.
Paista kanasuikaleet öljyssä pannulla kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Huuhtele ja puolita tomaatit. Lisää ne pannulle.
Keitä spagetti miedosti suolatussa vedessä (2 l vettä, ½ tl suolaa) pakkauksen keittoajan mukaan. Valuta spagetti, mutta jätä sen joukkoon noin ½ desilitraa keitinlientä.
Kääntele pesto spagetin joukkoon. Lisää kanat ja tomaatit ja tarjoa heti.
Vinkki: Kokeile myös kasvisversiota. Vaihda kana härkäpapusuikaleisiin tai nyhtökauraan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
676
2830
35,0 g
6,8 g
47,0 g
7,0 g
11,5 g
37,3 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukku lipstikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli