Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteishyvä 3/2021, Samarbete ja Sesonki-lehti.

Uudessa Yhteishyvässä pohditaan, miten Suomi houkuttelee matkailijoita pandemian jälkeen

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 26.5.2021
Muokattu: 26.5.2021
Koronan myötä suomalaiset innostuivat kotimaanmatkailusta. Miten matkailua tulisi kehittää, että Suomi pysyy mielenkiintoisena lomakohteena myös jatkossa, kun ulkomaillakin voi taas reissata? Tutustu uusimman Yhteishyvän juttuihin.

Kesäkuun Yhteishyvässä katsotaan tuttua koti-Suomea matkailusilmin. Mitkä ovat Suomen vahvuudet matkailumaana ja miten huolehtisimme maan vetovoimasta jatkossa? Oi maamme Suomi, matkailumaa – oman maan ihanuus voi houkutella myös korona-ajan jälkeen matkailun asiantuntijat pohtivat, millaisille palveluille olisi kysyntää ja miten tietoa tietoa tarjonnasta ja reiteistä voisi tuoda paremmin tarjolle.

Omat vinkkinsä löytöretkelle Suomeen antavat Madventuresin Riku Rantala ja Tunna Milonoff. Ulkomailla paljon reissannut matkabloggaaja Satu Wallenius kertoo, mikä sai hänet ihastumaan Suomeen.

Vastuullisuuden ja lähimatkailun trendit ovat ilmastotietoisuuden myötä voimistuneet. Myös majapaikan valinnassa voi kiinnittää huomiota, miten hotellissa on otettu vastuullisuusasiat huomioon. Kerromme tässä jutussa, millaisia vastuullisuustekoja Sokos Hotels -hotelleissa tehdään.

Kesän lukupaketissa vieraillaan myös tuusulalaisessa pienpanimossa, Juha Hurme lausuu viisaat sanansa lomailijoille, lähiruokalähettiläs Elina Kaukonen puhuu lähiruoan puolesta, yövytään Oulussa Sokos Hotel Arinassa ja tietenkin herkutellaan Sesonki-lehden resepteillä.

Yhteishyvä 3/2021 jaetaan asiakasomistajille 26.5.–2.6.2021.

Lue lehden juttuja

Suomi on Euroopan huippua luontomatkailumaana ja tämän suomalaisetkin alkavat huomata. Viime kesänä esimerkiksi kansallispuistojen suosio nousi ennennäkemättömäksi.
Suomi on Euroopan huippua luontomatkailumaana ja tämän suomalaisetkin alkavat huomata. Viime kesänä esimerkiksi kansallispuistojen suosio nousi ennennäkemättömäksi.

Oi maamme Suomi, matkailumaa – oman maan ihanuus voi houkutella myös korona-ajan jälkeen

Riku Rantala ja Tunna Milonoff uskovat, että matkailu muuttuu pysyvästi. Ulkomaanmatkoja tehdään jatkossa harvemmin, pidempään ja maata pitkin, jos mahdollista.
Riku Rantala ja Tunna Milonoff uskovat, että matkailu muuttuu pysyvästi. Ulkomaanmatkoja tehdään jatkossa harvemmin, pidempään ja maata pitkin, jos mahdollista.

Kiinnostaisivatko taidefestarit Kontulan ostarilla tai jänispassi Iisalmessa? Madventures-miehet usuttavat löytöretkelle Suomeen

Sanna Wallenius innostuu matkoillaan erityisesti pienistä ja yllättävistä löydöistä.
Sanna Wallenius innostuu matkoillaan erityisesti pienistä ja yllättävistä löydöistä.

Mainio suomalainen hulluus ja yllättävät helmet saavat kokeneen matkabloggaajan syttymään

Kaunis sisustus on monelle matkustajalle tärkeä kriteeri hotellihuoneen valinnassa. Myös vastuullisuusasioihin kannattaa kiinnittää huomiota. Kuva on Original Sokos Hotel Puijonsarven sviitistä.
Kaunis sisustus on monelle matkustajalle tärkeä kriteeri hotellihuoneen valinnassa. Myös vastuullisuusasioihin kannattaa kiinnittää huomiota. Kuva on Original Sokos Hotel Puijonsarven sviitistä.

Lähiruokaa aamiaisella ja vettä säästävät wc-istuimet – hotelleissa tehdään vastuullisuustekoja, joita asiakas ei välttämättä edes huomaa

Yöttömän yön taikaa
Yöttömän yön taikaa

Yöttömän yön taikaa – upeat kuvat saavat kaipaamaan Lapin kesään

Juha Hurme
Juha Hurme

Juha Hurmeen mielestä lomalla pitää vapautua velvollisuuksista, mutta ei löhöillä: "Kun puuhaa itsensä hyvään hikeen, myös mieli virkistyy"

Maku Brewing
Maku Brewing

Tuusulassa puhiseva oluttehdas sai alkunsa kahden työkaverin after work -kaljoista Irlannissa

Elina Kaukonen
Elina Kaukonen

Puhdasta kotiseudun ruokaa, jolla on tarina – lähiruokalähettiläs Elina etsii uusia tuotteita kauppoihin

Hotelli Arina
Hotelli Arina

Anssi Kelalle omat lakanat ja Chuck Berrylle suomalaista flunssalääkettä – Hotelli Arinassa vieraat otetaan vastaan oululaisella lämmöllä

Perhe Tuulikangas
Perhe Tuulikangas

Vaasalaisperheen kesään kuuluu huvipuistoreissut – vauhdin hurma rahoitetaan Bonuksilla

Jenni Rotonen
Jenni Rotonen

”Saan asioita paremmin aikaiseksi, kun olen pukeutunut” – somevaikuttaja Jenni Rotonen meikkaa myös kotipäivinä

S-ryhmän kokeilukeittiössä on aina suosittu terveellisiä valintoja. Ravitsemussitoumuksen myötä ne nousevat entistäkin tärkeämpään rooliin. Työpöydän äärellä Anni Kulju, Anne Ponkkonen, Henriikka Hankamäki ja Hanne Penttinen.
S-ryhmän kokeilukeittiössä on aina suosittu terveellisiä valintoja. Ravitsemussitoumuksen myötä ne nousevat entistäkin tärkeämpään rooliin. Työpöydän äärellä Anni Kulju, Anne Ponkkonen, Henriikka Hankamäki ja Hanne Penttinen.

Yhteishyvän resepteillä kokataan entistäkin terveellisempiä arkiruokia

Syömisen taidoissa korostuu joustava ja salliva suhtautuminen syömiseen. Kaikenlaisia ruokia saa syödä, eikä niitä jaeta kiellettyihin ja sallittuihin.
Syömisen taidoissa korostuu joustava ja salliva suhtautuminen syömiseen. Kaikenlaisia ruokia saa syödä, eikä niitä jaeta kiellettyihin ja sallittuihin.

Ruoka saa tuoda mielihyvää – kiellot eivät kuulu taitavaan syömiseen

Toni Immonen ja Tua Hopponen
Toni Immonen ja Tua Hopponen

”Sopivan ruumiillista ja siistiä sisätyötä” – Tua Hopponen ja Toni Immonen viihtyvät kaupan alan töissä

Jyrki Sukula
Jyrki Sukula

”Palkokasvit ovat tulevaisuuden ruokahitti”, uskoo Menestysresepti-kilpailun päätuomari Jyrki Sukula

Junttapulla
Junttapulla

Junttapulla Porin seudulta on himoittu herkku eri puolilla Suomea

Sirpa Kähkönen
Sirpa Kähkönen

Sirpa Kähkösen kolumni: ”Kesäinen pikkupaikkakunta tarjosi kaikkea mitä toivoin”

Uudet perunat
Uudet perunat

Sesonki 3/2021 -lehden raikkaat reseptit kesään

Osallistu lukija- tai ristikkokilpailuun