Papu-aurinkokuivattutomaattitahna
15 min
6 Annosta
Pavuista ja aurinkokuivatuista tomaateista tehty maukas tahna maistuu leivän päällä, salaatin lisäkkeenä tai vaikkapa uuniperuna-aterialla. Siirrä valmis tahna suoraan tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman öljyä. Tahna säilyy noi neljä päivää jääkaapissa.
Ainekset
Valmistus
1
Huuhtele ja valuta purkkipavut. Soseuta pavut tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
Lisää loput aineet ja soseuta tasaiseksi levittyväksi tahnaksi. Siirrä tahna tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman öljyä. Levite säilyy noin 4 päivää jääkaapissa.
Lisää aiheesta
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.7.2015
|Muokattu: 24.1.2024
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
78
326
5,8 g
0,8 g
3,8 g
2,0 g
1,5 g
1,7 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl Tomaattisosetta,
Valkosipulinkynttä,
2 rkl Sitruunamehua,
0,75 tl Jauhettua korianteria,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli