Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Papu-aurinkokuivattutomaattitahna

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Pavuista ja aurinkokuivatuista tomaateista tehty maukas tahna maistuu leivän päällä, salaatin lisäkkeenä tai vaikkapa uuniperuna-aterialla. Siirrä valmis tahna suoraan tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman öljyä. Tahna säilyy noi neljä päivää jääkaapissa.

Ainekset

1 kpl
(400/ 265 g) esikeitettyjä ruskeita papuja
1 dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl
Tomaattisosetta
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Sitruunamehua
3/4 tl
Jauhettua korianteria
1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja valuta purkkipavut. Soseuta pavut tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.

Lisää loput aineet ja soseuta tasaiseksi levittyväksi tahnaksi. Siirrä tahna tarjoiluastiaan ja valuta päälle hieman öljyä. Levite säilyy noin 4 päivää jääkaapissa.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.7.2015
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

78

326

5,8 g

0,8 g

3,8 g

2,0 g

1,5 g

1,7 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Tomaattisosetta,

Valkosipulinkynttä,

2 rkl Sitruunamehua,

0,75 tl Jauhettua korianteria,

0,5 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli