Tofu-punakaalivokki | Wokit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tofu-punakaalivokki

Tofu-punakaalivokki

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Nopea ja värikäs vegevokki maustetaan makealla chilikastikkeella. Vegaanisen annoksen tärkeät proteiinit saat tofusta, pähkinöistä ja vihreistä pavuista.

Ainekset

300 g
(1 pkt) marinoitua tofua
500 g
punakaalia
1 kpl
purjo
4 rkl
rypsiöljyä
1 dl
maapähkinöitä
200 g
(1 pussi) vihreitä papuja (pakaste)
2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
2 rkl
makeaa chilikastiketta
1/2 kpl
sitruunan mehu
1 kpl
ruukku korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kuivaa tofu huolellisesti talouspaperilla. Kuutioi tofu ja leikkaa kaali 2–3 cm:n paloiksi. Huuhtele ja suikaloi purjo.

1 kpl
purjo
300 g
(1 pkt) marinoitua tofua
2

Ruskista tofukuutiot öljyssä pannulla. Siirrä tofut pois pannulta. Paista pähkinöitä samassa öljyssä 1 minuutti, lisää kaalipalat ja purjo ja paista 5–8 minuuttia niin, että kaali hieman pehmenee. Laita tofut takaisin pannulle. Lisää jäiset pavut, soijakastike, chilikastike ja sitruunan mehu. Sekoita hyvin ja anna paistoksen maustua pannulla muutama minuutti.

1/2 kpl
sitruunan mehu
1 dl
maapähkinöitä
2 rkl
makeaa chilikastiketta
200 g
(1 pussi) vihreitä papuja (pakaste)
2 rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
500 g
punakaalia
4 rkl
rypsiöljyä
3

Tarjoa esimerkiksi keitetyn basmatiriisin kanssa ja viimeistele annokset korianterilla.

1 kpl
ruukku korianteria
Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 11.12.2018
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1496

358

25,0 g

2,3 g

15,5 g

11,8 g

6,3 g

14,8 g

1,7 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli