Tuorehernekeitto ja rapea pekonimuru | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tuorehernekeitto ja rapea pekonimuru

Annokset
4
Valmistusaika
30 min
Ruokavalio
Crème Ninon eli ranskalainen hernesosekeitto valmistuu nopeasti pakasteherneistä. Rouskuviksi paahdetut pähkinät ja rapea pekonimuru viimeistelevät kokonaisuuden.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
(3 ps) pakasteherneitä
2 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
peruna (jauhoinen)
1 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria

LISÄKSI

140 g
(1 pkt) pekonia
100 g
pekaanipähkinöitä

Näin teet

1

Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi peruna. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja perunakuutiot. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä noin 15 minuuttia.

2 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
peruna (jauhoinen)
1 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
2

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Ota valmista vaahtoa noin 1 desilitra sivuun koristelua varten.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
3

Rouhi pähkinät ja paahda niitä hetki kuivalla pannulla. Siirrä kulhoon odottamaan. Paista pekonit rapeiksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle. Murenna jäähtynyt pekoni pähkinämurun joukkoon.

100 g
pekaanipähkinöitä
140 g
(1 pkt) pekonia
4

Lisää kattilaan herneet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääntele kermavaahto joukkoon. Koristele annokset lopulla kermavaahdolla ja pekoni-pähkinämurulla.

600 g
(3 ps) pakasteherneitä
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 9.3.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj2630 10519
Energiaa kcal628 2511
Rasvaa52.3 g209.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa18.3 g73.0 g
Hiilihydraatteja20.0 g80.0 g
Sokereita12.0 g48.0 g
Kuituja7.8 g31.0 g
Proteiinia16.5 g66.0 g
Suolaa3.8 g15.2 g

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj2630 10519
Energiaa kcal628 2511
Rasvaa52.3 g209.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa18.3 g73.0 g
Hiilihydraatteja20.0 g80.0 g
Sokereita12.0 g48.0 g
Kuituja7.8 g31.0 g
Proteiinia16.5 g66.0 g
Suolaa3.8 g15.2 g
Resepti
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.