Tuorehernekeitto ja rapea pekonimuru | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tuorehernekeitto ja rapea pekonimuru
Play

Tuorehernekeitto ja rapea pekonimuru

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Crème Ninon eli ranskalainen hernesosekeitto valmistuu nopeasti pakasteherneistä. Rouskuviksi paahdetut pähkinät ja rapea pekonimuru viimeistelevät kokonaisuuden.

Ainekset

600 g
(3 ps) pakasteherneitä
2 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
peruna (jauhoinen)
1 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria

lisäksi

140 g
(1 pkt) pekonia
100 g
pekaanipähkinöitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi peruna. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja perunakuutiot. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä noin 15 minuuttia.

2 kpl
salottisipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
peruna (jauhoinen)
1 rkl
rypsiöljyä
6 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
2

Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Ota valmista vaahtoa noin 1 desilitra sivuun koristelua varten.

2 dl
(1 prk) kuohukermaa
3

Rouhi pähkinät ja paahda niitä hetki kuivalla pannulla. Siirrä kulhoon odottamaan. Paista pekonit rapeiksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle. Murenna jäähtynyt pekoni pähkinämurun joukkoon.

100 g
pekaanipähkinöitä
140 g
(1 pkt) pekonia
4

Lisää kattilaan herneet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääntele kermavaahto joukkoon. Koristele annokset lopulla kermavaahdolla ja pekoni-pähkinämurulla.

600 g
(3 ps) pakasteherneitä
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.1.2020
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2630

628

52,3 g

18,3 g

20,0 g

12,0 g

7,8 g

16,5 g

3,8 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli