Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Butter chicken, linssicurry... Tässä ovat vuoden 2021 uudet suosikkireseptit. Joko sinä kokeilit?

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 23.12.2021
|
Muokattu: 20.9.2023
Tänä vuonna te Yhteishyvän kävijät ihastuitte maailman makuihin ja kokkasitte klassikoita. Julkaisemme joka vuosi kymmeniä uusia reseptejä arjen helpotukseksi ja juhlan sulostuttajiksi. Alta löytyy vuoden 2021 kymmenen suosituinta uutta ruokareseptiä - joko sinäkin olet ihastunut niihin?

Tiettyjä reseptejä Yhteishyvän kävijät rakastavat vuodesta toiseen. Suosituimpien ohjeiden listalla pysyvät klassikot kuten maukkaat lihapullat, kaalilaatikko, Italian mamman broilerivuoka ja Palermon kanapasta uunissa. Näitä ruokia kokataan ja nautitaan yhä uudelleen.

Klassikoiden lisäksi on kiva kokeilla uusia makuja ja löytää uusia suosikkiohjeita helpottamaan arkea ja ilahduttamaan juhlissa. Mutta mitä uusia reseptejä pääsi suosikkilistalle tänä vuonna? Onko oma lempparisi mukana? Se selviää alta!

10. Shahi paneer

Kermaisen pehmeää, lempeän mausteista... Herkullinen intialainen shahi paneer sisältää kotijuustoa pähkinä-tomaattikastikkeessa. Shahi paneer valmistuu helpommin kuin uskotkaan. Ei ole ihme, että tämä kasvisruoka ampaisi suosituimpien reseptien listalle raketin lailla.

9. Ragu alla Bolognese

Huolella haudututettu bolognese vie perinteisen jauhelihakastikkeen aivan uudelle tasolle. Ragu alla Bolognese valmistuu helposti, mutta varaa aikaa hauduttamiselle. Tätä ihanaa kastiketta kannattaa valmistaa kerralla kaksinkertainen annos ja pakastaa loput.

8. Ranskalaiset uunissa

Kukapa ei rakastaisi rapeita ranskalaisia! Pinnalta rapeat ja sisältä mehevät ranskanperunat onnistuvat myös kotona, kunhan tietää niksit.

7. Kana-vuohenjuustolasagne

Yhden kastikkeen kana-vuohenjuustolasagne on ihanan mehevää. Tuhdin tomaattinen lasagne on vaivaton valmistaa.

6. Kermainen uunilohi

Uunilohi valmistuu helposti ja maistuu koko perheelle. Tässä reseptissä uuniloheen tuo uutta raikkautta sitruunan ja basilikan maustama crème fraîche.

5. Lyonin kana

Lyonin kana on ranskalaisen keittiön klassikko. Se valmistuu näppärästi valmiista paistileikkeistä ja hurmaa ruokaseurasi varmasti.

4. Linssicurry

Koko perheelle maistuva kasvisruoka puolessa tunnissa pöytään? Onnistuu! Sehän on tietysti tämä näppärä linssicurry. Ainekset ovat ehkä jo kuivakaapissa valmiina ja mausteisuutta voi säädellä oman maun mukaan.

3. Melanzane

Mmmm melanzane! Melanzane alla parmigiana on italialainen uunissa valmistettava munakoisovuoka. Se on herkullinen yhdistelmä mehevää tomaattia, munakoisoa ja täyteläisiä juustoja.

2. Butter chicken

Nepalilaisesta ravintolasta tuttu herkkuruoka onnistuu myös kotona. Butter chicken eli kanaa täyteläisessä tomaatti-voikastikkeessa maistuu myös perheen pienimmille. Chilin määrää voi säädellä oman maun mukaan tai jättää kokonaan pois.

1. Lihapullapelti

Lihapullia ja kasviksia kätevästi uunissa, eikä tiskiä tule melkein yhtään! Tämä lihapullapelti on herkullinen ja kätevä vastaus arjen ruokapulmiin. Lihapullapelti maistuu varmasti koko perheelle.