Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Isänpäivän menu x 4

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 30.10.2015
|
Muokattu: 1.11.2022
Ilahduta isää itse tehdyllä juhla-aterialla! Neljä erilaista menuvaihtoehtoa sopivat monenlaisen herkuttelijan makuun, oli isä sitten pihvi-, pasta-, kala tai vegemiehiä. Mikä näistä menuista pääsee teidän pöytäänne tänä isänpäivänä?

Kalamiehen isänpäivälounaalla maistuu kuha

Hemmottele isää paistetulla kuhalla ja itse tehdyllä valkoviini-voikastikkeella – tästä ei juhlapäivä parane! Herkullisen värinen savukalakeitto aloittaa ja pensasmustikoiden maustama pannacottakakku päättää aterian.

Paimenenpiiras ja mehevä kahvibrownie ovat isänpäivän kasvismenun tähtiä

Käytä syksyn viimeiset suppikset isänpäivän sienipiirakoihin. Tarjoile sienipiiraat alkupalana rapean salaatin kanssa ja jatka herkuttelua ruokaisalla paimenenpiiraalla. Jälkiruokana maistuvat browniet, jotka saavat makua kahvista ja hehkuvanpunaisen pinnan granaattiomenan siemenistä.

Palermon pasta on rennon isänpäivämenun pääruoka

Jos isä on pastan perään, kokkaa hänelle uunissa valmistuvaa Palermon pastaa. Mehevä pastavuoka tunnetaan myös kouluruokana, mutta kun kylkeen lisää persimon-halloumisalaatin ja jälkiruoaksi valmistaa tuhdin chili-suklaakakun, voidaan jo puhua juhla-ateriasta!

Pippuripihvi on isänpäivän lihamenun päätähti

Tarjoile alkupalaksi savuporolla ryyditettyjä pieniä piirakoita, ja tee isälle pääruoaksi kunnon pihvi pippurisella kermakastikkeella. Lisukkeena maistuvat paahdetut uunijuurekset ja jälkiruokana ilman vatkausta valmistuva isänpäivän suklaakakku.

Katso lisää ideoita ja reseptejä isänpäivään