Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kokkaa kesäkurpitsaa! Kokeile uusia ideoita ja tuunaa klassikkoreseptejä satokauden supertähdestä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 2.8.2022
|
Muokattu: 22.5.2023
Kotimainen kesäkurpitsasato on nyt parhaimmillaan. Mieto kesäkurpitsa maistuu mainiolta vahvempienkin makujen parina – kokeile sen kanssa rohkeasti vaikkapa voimakkaita juustoja ja pähkinöitä! Näillä resepteillä pääset alkuun kesäkurpitsoilla herkuttelussa.

Kesäkurpitsapiirakka maistuu nyt pähkinöiltä ja pekonilta

Pehmeää kesäkurpitsaa, rouskuvia pähkinöitä ja rapeaa pekonia – mikä ihana tarjottava kesäiselle piknikille tai arkeen! Tämän piirakan salaisuus piilee maistuvan täytteen lisäksi pohjassa: lisää piirakkataikinaan voimakkaan makuista juustoa, niin saat pohjasta erityisen herkullisen.

Täytä kesäkurpitsa uusilla mauilla

Täytetyt kesäkurpitsat ovat monelle tuttu ruoka jo lapsuudesta. Perinteisesti kesäkurpitsa täytetään jauhelihalla ja päällystetään juustolla. Klassikkomakujen sijaan voit kokeilla maustaa jauhelihaseoksen texmex-tyyliin. Tuorejuusto tuo täytteeseen lisämakua ja pehmeyttä. Kokeile myös chorizolla täytettyjä kesäkurpitsoita. Mausteinen chorizo sopii miedon kesäkurpitsan kaveriksi täydellisesti, ja pankojauhokuorrutus viimeistelee annoksen rouskuvan rapeaksi.

Kesäkurpitsapasta valmistuu alle puolessa tunnissa

Superhelppo kesäkurpitsapasta valmistuu nopeasti ja maistuu kaikille, sillä tomaattinen kastike surautetaan sileäksi sauvasekoittimella. Ohjeen ainekset on helppo tuplata, jolloin kastiketta jää myös seuraavan päivän lounaalle. Jos kastiketta jää yli, voit käyttää sitä vaikkapa kesäkurpitsaveneiden täytteessä tomaattikastikkeen tilalla.

Rouskuvat kesäkurpitsaranskalaiset sopivat kesäiseen naposteluhetkeen

Tiesitkö, että kesäkurpitsasta on helppo valmistaa myös ranskalaisia? Päältä rapeat ja sisältä mehevät ranskikset leivitetään kevyesti juustolla ja korppujauhoilla ja paistetaan pikaisesti uunissa. Nopeat sormisyötävät kannattaa tarjota mahdollisimman tuoreina valkosipulilla tai chilillä maustetun majoneesin kanssa.

Tee grilliruoan kylkeen helppo kesäkurpitsapikkelssi

Kesäkurpitsa sopii erinomaisesti pikkelöitäväksi, sillä se imee itseensä paljon makua pikkelöintiliemestä. Pikkelssin tekeminen on yllättävän helppoa: raasta kesäkurpitsa ja sipuli, tee kattilaan yksinkertainen pikkelöintiliemi ja keitä 15 minuuttia. Mainio grilliruoan lisuke valmistuu näin helposti ja säilyy jääkaapissa pitkään!

Katso kaikki kesäkurpitsareseptit