Nämä kesäiset lisukkeet varastavat show’n pääruoilta

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.6.2022
|
Muokattu: 30.1.2025
Kesäpäivänä maistuvat nopeasti valmistuvat ruoat, joista jää syömisen jälkeen kepeä olo. Nämä nopeasti syntyvät lisukkeet sopivat mainiosti grilliruokien kylkeen tai helpoksi lomaruoaksi ihan sellaisenaan.

Anna perunan loistaa pääruokana

Napakaksi keitetty ja grillissä tai uunissa paahdettu varhaisperuna sopii pohjaksi mausteisiin salaatteihin, joista ei varmasti jää nälkä. Perunasalaatteja voi varioida eri makuyhdistelmillä lähes loputtomasti. Näissä kesäisissä salaateissa varhaisperuna saa sopivan suolaista makua grillifetasta tai pekonista.

Grillifeta-perunasalaatti
Grillifeta-perunasalaatti

Grillifeta-perunasalaatti

Paahdettu pekoni-perunasalaatti
Paahdettu pekoni-perunasalaatti

Paahdettu pekoni-perunasalaatti

Klassikkosalaatit pitävät nälkää pitkään

Kesän helpoimman salaatin kaava on tässä: keitä pohjaksi makaronia tai couscousia, lisää runsaasti suosikkikasviksiasi ja tee salaatin kaveriksi mieleisesi kastike.

Couscoussalaattiin sopivat erinomaisesti kirkkaat öljypohjaiset kastikkeet, makaronisalaatin kastikkeen salaisuus on punaviinietikka. Hyvin kylmälaukussa säilyvät salaatit sopivat myös piknik-evääksi tai rantapäivän lounaaksi.

Couscoussalaatti
Couscoussalaatti

Couscoussalaatti

Bruschetta-pastasalaatti
Bruschetta-pastasalaatti

Bruschetta-pastasalaatti

Kana-panzanella on mainio hävikkiruoka

Panzanella on italialainen klassikkosalaatti, jonka tärkein raaka-aine on eiliseltä jäänyt leipä. Salaatti muuntuu täyttäväksi lomapäivän lounaaksi, kun lisäät siihen grillattua kanaa. Voit hyödyntää salaatissa tomaatin lisäksi makusi mukaan myös muita satokauden kasviksia, kuten grillattua kesäkurpitsaa.

Kanapanzanella
Kanapanzanella

Kanapanzanella

Kokoa ateria grillikasviksista

Saat kesäisen aterian pöytään nopeasti, kun grillaat reilusti satokauden vihanneksia ja valmista niiden kaveriksi erilaisia kastikkeita. Tomaattinen kastike saa grillikasvikset maistumaan kesäiselle ratatouillelle ja jogurtista valutettu labneh vie makunystyrät Lähi-Itään. Sopivasti tulinen nduja-tahna maistuu makeiden maissien pinnassa erinomaiselta.

Lisäproteiinia kasvisten kylkeen saat hummuksesta, joka on helppo surauttaa tölkkikikherneistä. Voit asetella grillatut kasvikset näyttävästi suoraan hummuksen päälle, tai tarjota hummuksen muiden kastikkeiden kanssa dippinä.

Maissiribsit nduja-voilla
Maissiribsit nduja-voilla

Maissiribsit nduja-voilla

Grillattu salaatti
Grillattu salaatti

Grillattu salaatti

Grillatut kasvikset ja labneh
Grillatut kasvikset ja labneh

Grillatut kasvikset

Hummus
Hummus

Hummus

Tee nizzansalaatti kotimaisella tvistillä

Yhdistä kaksi kesäklassikkoa, ja saat koko perheelle maistuvan kesäisen salaatin! Nizzansalaatti ja ruisjauhoissa kieritellyt, paistetut muikut sopivat yhteen täydellisesti. Kirpakassa kastikkeessa maistuvat muikkuja mahtavasti säestävät valkosipuli ja sitruuna.

Nizzansalaatti paistetuilla muikuilla
Nizzansalaatti paistetuilla muikuilla

Nizzansalaatti paistetuilla muikuilla

Katso lisää helppoja kesäruokia