Paahdettuna, kuorrutettuna, pihveinä – 9 herkullista tapaa syödä kukkakaalia

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 23.7.2018
|
Muokattu: 30.1.2025
Loputtoman monipuolinen kukkakaali on vaihtelunhaluisen kokin suosikkikasvis. Miedon makuinen kukkis maistuu niin muusina, wingseinä kuin pizzpohjan pääraaka-aineena. Ja tiesithän, että kukkakaalista voi syödä myös lehdet ja varren? Kokeile näitä reseptejä, niin mössöksi höydytetty lisukevihannes on enää muisto vain!

1. Paahdettuna

Paahdettuna kukkakaali pääsee todella oikeuksiinsa. Tässä reseptissä mausteina toimivat sitruuna ja hunaja, mutta yhtä hyvin kukkakaalin voi maustaa esimerkiksi juustokuminalla, jauhetulla korianterilla tai curryjauheella.

Paahdettu kukkakaali
Paahdettu kukkakaali

Paahdettu kukkakaali

2. Kuorrutettuna

Juustokuorrutettu kukkakaali on lohturuokien klassikko. Mehevään herkkuun sopivat mukaan myös esimerkiksi pekoni, sienet ja leipäkuutiot.

Kuorrutettu kukkakaali
Kuorrutettu kukkakaali

Kuorrutettu kukkakaali

3. Pihveinä

Kokonaisesta kukkakaalista leikatut pihvit ovat yksi viime vuosien hittiresepteissä. Tässä reseptissä ne grillataan, mutta ruoka onnistuu hyvin myös uunissa.

Kukkakaalipihvit ja hernesalsa
Kukkakaalipihvit ja hernesalsa

Kukkakaalipihvit ja hernesalsa

4. Pizzan pohjana

Kukkakaalimurusta, juustoraasteesta ja kananmunasta tehty pizzapohja kuuluu etenkin karppaus- ja ketoruokavalioihin, mutta hurmaa mehevyydellään myös muut. Kukkakaalipohja on hyvä valinta myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.

Kukkakaalipohjainen pizza
Kukkakaalipohjainen pizza

Kukkakaalipohjainen pizza

5. Curryna

Mieto kukkakaali viihtyy intialaisten mausteiden seurassa. Kasviscurry syntyy helposti valmiista currytahnasta.

Kukkakaalicurry
Kukkakaalicurry

Kukkakaalicurry

6. Marinoituna

Oletko jo kokeillut marinoitua tai pikapikkelöityä kukkakaalia? Ihanan rapsakka lisuke sopii alkuruoaksi, grilliruokien kaveriksi, illanistujaisiin ja noutopöytiin.

Marinoitu kukkakaali
Marinoitu kukkakaali

Marinoitu kukkakaali

7. Wingseinä

Vegaaniset wingsit sivellään vastustamattomiksi tahmealla bbq-kastikkeella ja herkutellaan sinihomejuustodippiin kastettuina. Tästä reseptistä tuli hitti syystä!

Kukkakaaliwingsit
Kukkakaaliwingsit

Kukkakaaliwingsit

8. Sosekeittona

Kukkakaalisosekeitto on klassikko, josta syntyy kymmeniä muunnoksia mausteita vaihtamalla. Kokeile tällä kertaa ranskankerman ja tilliöljyn aateloimaa keittoa.

kukkakaalikeitto ja tilliöljy
kukkakaalikeitto ja tilliöljy

Kukkakaalikeitto ja tilliöljy

9. Muusina

Kukkakaalimuusi on mainio vaihtoehto perunalle. Vähähiilihydraattinen lisuke valmistuu helposti keitetystä kukkakaalista.

Kukkakaalimuusi
Kukkakaalimuusi

Kukkakaalimuusi

Lue lisää kukkakaalista