Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Peruna maistuu aina! Nämä ovat Yhteishyvän 10 suosituinta perunareseptiä

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 17.1.2024
|
Muokattu: 17.1.2024
Aina edullinen ja ravitseva peruna sopii moniin ruokin. Perunaruoat ovatkin jatkuvasti Yhteishyvän luetuimpia reseptejä. Kun suunnittelet viikon ruokalistaa, ota kaikki irti perunasta näiden suosikkien avulla!

1. Lohkoiksi ja uuniin

Pilko perunat rennoiksi lohkoiksi ja valmista uunissa esimerkiksi liha- tai kasvispyöryköiden, nakkien tai kalan kera. Kokeile maustaa perunoita eri tavoin: paprikajauheen lisäksi perunojen maustajaksi sopii erityisen hyvin esimeriksi rosmariini tai jos pidät lempeän tulisesta mausta, kokeile cajunmaustettuja lohkoperunoita.

2. Liha-perunasoselaatikon pikaversio

Pussi pakasteperunamuusia ja paketti jauhelihaa – ne mukaan kaupasta ja voit valmistaa nopeasti perinteisen liha-perunasoselaatikon peltiversion. Tässä versiossa jokaiseen annokseen riittää rapsakkaa pintaa.

3. Kukkaroystävällinen keitto

Cheddarjuusto tuo makua tähän perunasosekeittoon, jonka valmistaminen ei vaadi kuin muutaman raaka-aineen. Keitto on täydellinen lounas etenkin viileämmille keleille.

4. Uuniperunat eri täytteillä

Uuniperunoiden kypsyessä on aikaa valmistaa niille kulhollinen herkullista täytettä. Jos ruokailijoita on monta, täytteitä voi tehdä pari erilaista makua. Tässä reseptissä kastike sekoitetaan valmiiksi kypsistä kanaviipaleista, ranskankermasta ja mausteista.

5. Aina maistuvat uunijuurekset

Kypsennä iso kasa perunoita ja muita juureksia uunissa. Halloumijuusto tuo ruokaan vaihtelua ja kastikkeena toimii hummus.

6. Reilu laatikkoruoka kerralla

Perunaviipaleista ja tomaattisesta jauhelihakastikkeesta kootusta laatikosta riittää useammalle syöjälle tai viikon pariksi eri ruoaksi.

7. Munakkaan täytteeksi

Perunatäytteinen munakas on tuttu espanjalaisesta keittiöstä. Munakas on myös oiva tapa hyödyntää edelliseltä päivältä ylijääneet keitetyt perunat.

8. Nachojen tuuraajat

Ohuet perunasiivut korvaavat maissilastut tässä trendikkäässä peltiherkussa. Perunapohjan täytteeksi tulee papuja, tomaattisalsaa ja juustokastiketta.

9. Rapeiksi rösteiksi

Paista perunoista pannulla rapsakoita röstejä. Röstit saavat raikkautta kevätsipulista, mutta onnistuvat myös ilman sitä. Tarjoa esimerkiksi kalan tai salaatin ja kermaviilidipin kanssa.

10. Ruokaisa piirakka

Monikäyttöinen suolainen piirakka sopii arkeen ja tarjottavaksi kylään piipahtavalle kaverille. Keitä täytteeksi tulevat perunat ja valmista piirakkapohja etukäteen niin kokkaus helpottuu.

Kokeile myös suositut perunaleivonnaiset

Lue lisää perunasta