Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kesäkurpitsaranskalaiset

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Tee päältä rapeat ja sisältä mehevät ranskalaiset kesäkurpitsasta! Leivitetyt kesäkurpitsat maistuvat lisukkeena ja dipin kanssa seurusteluruokana. Tarjoa kesäkurpitsaranskalaiset vaikkapa valkosipulilla tai chilillä maustetun majoneesin kanssa.

Ainekset

500 g
(2 pientä) kesäkurpitsaa
2 kpl
Kananmunaa
40 g
(1 dl) parmesaania raastettuna
1 dl
Korppujauhoja
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja kuivaa kesäkurpitsat huolellisesti. Leikkaa ne reilun sentin paksuisiksi tangoiksi. Riko munat syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki haarukalla. Sekoita parmesaaniraaste ja korppujauhot keskenään. Kasta tangot ensin kananmunaan ja kääntele sen jälkeen korppujauho-juustoseoksessa. Pane tangot leivinpaperin päälle pellille.

500 g
(2 pientä) kesäkurpitsaa
2 kpl
Kananmunaa
40 g
(1 dl) parmesaania raastettuna
1 dl
Korppujauhoja
2

Paista kesäkurpitsoja 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

3

Maista, ja ripottele tarvittaessa pinnalle suolaa. Tarjoa tangot lisukkeena tai sormisyötävänä esimerkiksi valkosipulilla ja yrtillä maustetun majoneesin kanssa.

1/4 tl
suolaa
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 21.8.2015
|
Muokattu: 25.7.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

143

597

6,5 g

3,0 g

12,5 g

3,5 g

1,5 g

8,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli