Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sesonki 1/2021 -lehden reseptit – uudet ruokaideat arjen iloksi!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.1.2021
|
Muokattu: 28.1.2022
Helmikuun Yhteishyvän välissä ilmestyvä Sesonki-ruokalehti tarjoaa 14 uutta reseptiä satokauden parhaita raaka-aineita hyödyntäen. Lähde kotikeittiössä makumatkalle Italiaan, Kreikkaan, Aasiaan ja Afrikkaan. Mukana myös laskiaisen ja Runebergin päivän parhaat herkut. Löydät kaikki lehden reseptit myös tästä artikkelista!

Sesongin mehukkaat appelsiinit kruunaavat salaatin

Kreikkalaishenkisessä talvisalaatissa maistuu raikkaan pirskahteleva veriappelsiini. Salaatista riittää pääruoaksi kahdelle tai lisukkeeksi neljälle.

Nuudelikeitto ja lipstikkapestopasta valmistuvat pikana lautaselle

Vietnamilaisittain maustettu vegaaninen kasviskeitto ja lipstikkapestolla raikastettu kanapasta valmistuvat helposti silloinkin kun ruoanlaitolle on vain vartti aikaa.

Koukutu uusiin muikku- ja silakkaruokiin

Yhdistä salaatissa kaksi klassikkoa: nizzansalaatin maut ja ruisjauhoissa kieritellyt, paistetut muikut. Talvipäivään täydellisesti sopiva punajuuri-silakkalaatikko on helppo pilkkoa vuokaan kypsymään.

Uutta makua peruna-jauhelihavuokaan ja couscousiin!

Lisää jauheliha-perunavuokaan mangoa, manteleita ja lämmittäviä mausteita, niin luvassa on herkullinen makumatka Etelä-Afrikkaan. Couscous on sellaisenaan hyvä lisuke, mutta lisää siihen kaurapalaa, hedelmiä ja ihana kastike niin saat kokonaisen aterian.

Lihataituri testaa invääripossupihvejä japanilaisittain

Japanilaiset shogayaki-tyyliset possupihvit marinoidaan inkiväärillä ja riisiviinietikalla maustetulla soijakastikkeella. Keittobanaanista paistetaan makeansuolainen lisuke.

Perjantaiherkkuna kasvisquesadillat uunissa

Herkuttele raikkailla kasviksilla ja maukkaalla nyhtökauralla täytetyillä quesadilloilla! Maukkaat kasvisquesadillat teet helposti uunissa.

Gluteenittomat runebergintortut

Runebergintortut onnistuvat mainiosti gluteenittomista piparkakuista ja kaurajauhoista. Paista tortut kätevästi muffinivuoissa ja viimeistele vadelmamarmeladilla ja tomusokerikuorrutteella.

Talvisen menun pääruokana maistuu herkullinen melanzane

Talvinen menu koostuu italialaisesta munakoisovuoasta, melanzane alla parmigianasta sekä sen kanssa nautittavasta sitrussalaatista ja rahkaleivästä. Surauta jälkiruoaksi jääkylmä mangolassi.

Köyhät ritarit laskiaisen tapaan

Kun paistat köyhät ritarit uunissa, kaikki pääsevät herkuttelemaan yhtä aikaa. Tarjoa rapeapintaiset ritarit mangon, kaakaolevitteen ja kermavaahdon kanssa.