Tarjottavaa tähteistä: Vinkit leivän ja pullan käyttöön | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Tarjottavaa tähteistä: Vinkit leivän ja pullan käyttöön

Tarjottavaa tähteistä: Vinkit leivän ja pullan käyttöön

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 12.8.2016
Muokattu: 25.10.2019
Kuivahtaneen leivän voi paistaa krutongeiksi öljyssä. Edellisen päivän pullasta voi jalostaa jälkiruokia. Katso vinkit leivän ja pullan käyttöön ja hyödynnä hävikki!

Leipä

  • Tuore leipä ei kestä pitkää säilytystä. Jos epäilet leivän menekkiä, pakasta osa siitä heti tuoreena. Pakastettu leipä sulaa nopeasti huoneenlämmössä. 
  • Ruisleivän jämistä ja puolukoista voi keittää tuhtia ja terveellistä marjapuuroa.
  • Kuivahtaneet leivät voi silputa "tuorekorppujauhoksi" ja pakastaa.
  • Pilko vaalea tai tumma leipä kuutioiksi pellille, ripottele päälle hieman mausteita ja öljyä. Kuivata uunissa noin 100–125 asteessa. Kuivat krutongit säilyvät valolta suojattuna huoneenlämmössä. Käytä krutonkeja salaatteihin ja keiton päälle.
  • Paista pannulla leipäkuutioita voissa tai öljyssä. Lisää salaattiin tai keittoon. 

Pulla

  • Pullasta ja vaaleasta leivästä voi paistaa köyhiä ritareita.

Puuro

  • Puurontähteet voi yhdistää lihapulla-, sämpylä- tai mureketaikinaan.

Kolme tapaa hyödyntää kuivahtanut leipä ja pulla

Video: Ota kuiva leipä hyötykäyttöön

Tarjottavaa tähteistä: Lue juttusarjan muut osat

Katso kaikki ideat hävikkiruoan hyödyntämiseen