Leipä
- Tuore leipä ei kestä pitkää säilytystä. Jos epäilet leivän menekkiä, pakasta osa siitä heti tuoreena. Pakastettu leipä sulaa nopeasti huoneenlämmössä.
- Ruisleivän jämistä ja puolukoista voi keittää tuhtia ja terveellistä marjapuuroa.
- Kuivahtaneet leivät voi silputa "tuorekorppujauhoksi" ja pakastaa.
- Pilko vaalea tai tumma leipä kuutioiksi pellille, ripottele päälle hieman mausteita ja öljyä. Kuivata uunissa noin 100–125 asteessa. Kuivat krutongit säilyvät valolta suojattuna huoneenlämmössä. Käytä krutonkeja salaatteihin ja keiton päälle.
- Paista pannulla leipäkuutioita voissa tai öljyssä. Lisää salaattiin tai keittoon.
Pulla
- Pullasta ja vaaleasta leivästä voi paistaa köyhiä ritareita.
Puuro
- Puurontähteet voi yhdistää lihapulla-, sämpylä- tai mureketaikinaan.