Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Unelmien puutarhajuhlat – kokoa kesäinen menu rentoon illanviettoon

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Anssi Vuohelainen
Julkaistu: 24.6.2021
|
Muokattu: 24.6.2021
Vietä kesän ihanimmat puutarhajuhlat rennosti grillaillen ja mansikkaherkuista nauttien. Iltapalaksi vieraille voi paistaa vielä grillipizzan. Runsaina rönsyilevät kukkamaljakot, pihavalot ja eri pariset astiat luovat rentoa tunnelmaa. Oi mikä ihana ilta, jonka ei toivoisi päättyvän! Katso runsas ja herkullinen puutarhajuhlien menuehdotus, josta löytyy syötävää sekä lapsille että aikuisille.

Puutarhajuhlien simppelit salaatit

Nopeasti valmistuva vihersalaatti toimii aina ja sen kokoamistapoja on monia: värikkäästi tai yhden värin ympärille, kasvikset paloina, lohkoina tai siivuina. Grilliruoan pariksi sopii täydellisesti myös raikas kukkakaali-vesimelonisalaatti. Mansikoita, herneitä, persikoita ja muita tuoreita kasviksia voi laittaa naposteltaviksi pieniin kulhoihin.

Kesäjuhlien monipuoliset grillattavat

Tässä grillailtavaa moneen makuun – kasviksia, kanavartaita, kalaa: Välimeren grillinyyteistä löytyy perunaa, sipulia, tomaattia ja basilikaa. Grillattu lohi syödään pähkinäisen sataykastikkeen kanssa. Aasilaiseen tyyliin tehdyt yakitori-kanavartaat sivellään makean suolaisella tarekastikkeella. Yöpalaksi voi paistaa pizzakivellä tai -grillissä napolilaistyylisen pizzan.

Jälkiruoat ja juomat puutarhajuhliin

Kesäpöydän näyttävä kakku on mansikkainen Charlotte russe kinuskikastikkeella kuorrutettuna. Hyvissä ajoin etukäteen voi leipoa mansikkamokkapaloja, ja koota ne runsaaksi kasaksi ja koristella kesäisesti kukkasin. Leipävuokajäätelöpuikot ovat ihana jälkkäri etenkin lapsille. Kippistelyyn käyvät mansikkamocktailit.

Varaa puutarhajuhliin myös

  • kuohuviiniä
  • mansikoita, kirsikoita ja herneitä
  • leipää ja erilaisia juustoja
  • valmiita macaronseja tai muita pikkukeksejä
  • yrttejä ja hedelmiä vesikannuihin
  • kukkia.

Katso lisää kesäruokia