Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yhteishyvä 1/23 -lehden kevättä juhlistavat reseptit

Koostaja:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.3.2023
|
Muokattu: 14.3.2023
Kevään kunniaksi ruoissa maistuvat sesongin hedelmät, raikkaat kasvikset ja monet odotetut pääsiäisherkut. Kauden leivonnaisissa pääosassa ovat sitruuna ja maitorahka.

Leipojan auringonkeltainen aarre – raikkautta sitruunasta

Hapokas sitruuna on helppo perusmauste, joka sopii sekä leivontaan että ruoanlaittoon. Pestyn luomusitruunan keltaista pintaa voit raastaa mausteeksi esimerkiksi kakkutaikinoihin sekä kala- ja kanaruokiin.

Keväisessä tiramisussa maistuu raikas sitruuna. Sitruunaliemellä kostutetuista kekseistä ja sitruunatahnalla raidoitetusta mascarponevaahdosta saat ihanan jälkiruoan tai kahvipöytäherkunkevään juhliin.

Rahka kruunaa sesongin leivonnaiset

Maitorahka antaa leivonnaisille makua, mehevyyttä ja täyteläistä rakennetta. Perinteinen, tiivis maitorahka sopii taikinoihin ja tutun pullapohjaisen rahkapiirakan täytteeseen. Kokeile myös maustettuja rahkoja: raikkaista hedelmäja vaniljarahkoista teet helpot täytteet ja kuorrutteet keväisiin kakkuihin ja piirakoihin. Rakenteeltaan pehmeät rahkat ovat omiaan jälkiruokiin ja smoothieihin.

Ateria pääsiäisen kunniaksi

Aloita ateria hedelmäisellä salaatilla. Hauduta pääruoaksi samettisten makujen kanapata tai nauti vastapaistettua siikaa risoton ja aiolin kanssa. Jälkiruokana maistuu suklaamunasta tarjottu suolakaramellivaahto.

Meidän perheen uudet lempparit – näppärät reseptit arkeen

Kaipaatko uutta puhtia arkikokkailuun? Kolmen aineksen kinkkukiusaus syntyy paistinpannulla 15 minuutissa. Munatacoja voi nauttia lounaaksi tai aamiaiseksi.

Bataatti-nachopelti – kokkaa yhdessä lasten kanssa

Tee tuttu nachopelti vaihteeksi bataattiviipaleista! Tämä resepti on Ässäkokkireseptit. Ässäkokkireseptit sopivat erityisesti kokkaushetkiin lasten kanssa. Kaikki Ässäkokkireseptit löytyvät osoitteesta yhteishyvä.fi/assakokki.

Astetta parempaa – parsakeittoa ja karitsanpaistia

Valmista parsakeitto ranskalaisittain ja karitsapata italialaiseen tapaan. Salvialla maus tettu karitsapata agnello alla cacciatora on Italiassa osa pääsiäisen juhla-ateriaa.

Tosi helppo levitelauta

Rakenna levitteistä ja lisukkeista trendikäs herkkulajitelma. Valitse suolainen tai makea levite – tai tee kaikki kolme!

Lue myös