Yhteishyvä 1/23 -lehden kevättä juhlistavat reseptit

Koostaja:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.3.2023
|
Muokattu: 30.1.2025
Kevään kunniaksi ruoissa maistuvat sesongin hedelmät, raikkaat kasvikset ja monet odotetut pääsiäisherkut. Kauden leivonnaisissa pääosassa ovat sitruuna ja maitorahka.

Leipojan auringonkeltainen aarre – raikkautta sitruunasta

Hapokas sitruuna on helppo perusmauste, joka sopii sekä leivontaan että ruoanlaittoon. Pestyn luomusitruunan keltaista pintaa voit raastaa mausteeksi esimerkiksi kakkutaikinoihin sekä kala- ja kanaruokiin.

Keväisessä tiramisussa maistuu raikas sitruuna. Sitruunaliemellä kostutetuista kekseistä ja sitruunatahnalla raidoitetusta mascarponevaahdosta saat ihanan jälkiruoan tai kahvipöytäherkunkevään juhliin.

Sitruunatiramisu
Sitruunatiramisu

Sitruunatiramisu

Rahka kruunaa sesongin leivonnaiset

Maitorahka antaa leivonnaisille makua, mehevyyttä ja täyteläistä rakennetta. Perinteinen, tiivis maitorahka sopii taikinoihin ja tutun pullapohjaisen rahkapiirakan täytteeseen. Kokeile myös maustettuja rahkoja: raikkaista hedelmäja vaniljarahkoista teet helpot täytteet ja kuorrutteet keväisiin kakkuihin ja piirakoihin. Rakenteeltaan pehmeät rahkat ovat omiaan jälkiruokiin ja smoothieihin.

Vadelma-rahkapullat
Vadelma-rahkapullat

Vadelma-rahkapullat

Hedelmäinen rahkatorttu
Hedelmäinen rahkatorttu

Hedelmäinen rahkatorttu

Pashamuffinit
Pashamuffinit

Pashamuffinssit

Feta-pinaattipasteijat rahka-voitaikinasta
Feta-pinaattipasteijat rahka-voitaikinasta

Feta-pinaattipasteijat rahka-voitaikinasta

Ateria pääsiäisen kunniaksi

Aloita ateria hedelmäisellä salaatilla. Hauduta pääruoaksi samettisten makujen kanapata tai nauti vastapaistettua siikaa risoton ja aiolin kanssa. Jälkiruokana maistuu suklaamunasta tarjottu suolakaramellivaahto.

Keväinen vihersalaatti
Keväinen vihersalaatti

Keväinen vihersalaatti

Halkaistut uuniperunat
Halkaistut uuniperunat

Halkaistut uuniperunat

Paistettu siika ja kurkuma-aioli
Paistettu siika ja kurkuma-aioli

Paistettu siika ja kurkuma-aioli

Appelsiini-broileripata
Appelsiini-broileripata

Appelsiini-broileripata

Suolakaramelli-suklaamunat
Suolakaramelli-suklaamunat

Suolakaramelli-suklaamunat

Meidän perheen uudet lempparit – näppärät reseptit arkeen

Kaipaatko uutta puhtia arkikokkailuun? Kolmen aineksen kinkkukiusaus syntyy paistinpannulla 15 minuutissa. Munatacoja voi nauttia lounaaksi tai aamiaiseksi.

Bataatti-nachopelti – kokkaa yhdessä lasten kanssa

Tee tuttu nachopelti vaihteeksi bataattiviipaleista! Tämä resepti on Ässäkokkireseptit. Ässäkokkireseptit sopivat erityisesti kokkaushetkiin lasten kanssa. Kaikki Ässäkokkireseptit löytyvät osoitteesta yhteishyvä.fi/assakokki.

Bataatti-nachopelti
Bataatti-nachopelti

Bataatti-nachopelti

Astetta parempaa – parsakeittoa ja karitsanpaistia

Valmista parsakeitto ranskalaisittain ja karitsapata italialaiseen tapaan. Salvialla maus tettu karitsapata agnello alla cacciatora on Italiassa osa pääsiäisen juhla-ateriaa.

Ranskalainen parsakeitto yrttiöljyllä
Ranskalainen parsakeitto yrttiöljyllä

Ranskalainen parsakeitto yrttiöljyllä

Italialainen karitsapata
Italialainen karitsapata

Italialainen karitsapata

Tosi helppo levitelauta

Rakenna levitteistä ja lisukkeista trendikäs herkkulajitelma. Valitse suolainen tai makea levite – tai tee kaikki kolme!

Levitelauta
Levitelauta

Levitelauta

Lue myös