Voitele pieni uuninkestävä vuoka (tilavuus 4 dl).
Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sulata rasva. Lisää maito ja muna rasvan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä rasvaseos ja kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai airfryerissa 180 asteessa 10–15 minuuttia.
Valmista kuorrutus. Sulata rasva. Lisää kahvi. Sekoita kaakaojauhe ja tomusokeri rasvan joukkoon. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Koristele nonparelleilla tai koristerakeilla.
Vinkki: Pohjan voi kypsentää myös mikrossa kuumentamalla täydellä teholla noin 3 minuuttia. Mikrossa taikinan rakenteesta tulee sienimäisempi. Mikromokkapala on parhaimmillaan heti nautittuna.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1250
5238
48,0 g
28,0 g
180,0 g
131,0 g
6,0 g
19,0 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
nonparelleja tai koristerakeita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli