Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yhteishyvä jaetaan asiakasomistajille 27.1.–1.2.2021.

Uusi Yhteishyvä kertoo työssä jaksamisesta – lue lehden juttuja

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 27.1.2021
|
Muokattu: 25.3.2021
Sairauslomalle jäädään yhä useammin mielenterveyssyistä. Miksi mielemme voi nykyään niin huonosti ja mitä asialle voisi tehdä? Tätä pohditaan vuoden ensimmäisessä Yhteishyvässä. Mukana lehdessä myös mm. Tommi Kinnunen ja Sirpa Kähkönen, taitavat kotileipurit sekä makeaa mangoa.

Helmikuun Yhteishyvä keskittyy teemajutussaan mielen hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen. Aihe on ajankohtainen, koska entistä useampi uupuu työelämässä. Taustalla on monia syitä, mutta onneksi on myös ratkaisuja, joihin sekä työntekijän että työnantajan olisi tärkeä tarttua.

Petra Lindell oli aina nauttinut työn tekemisestä, pitkistäkin päivistä. Kun hän huomasi, että alkoi ylisuorittaa tehtäviään, mielialasta tuli äreämpi ja yöunista katkonaisia. Työnantajan tarjosi nopeasti apua. Lue Petran tarina.

Terapeutti Tommy Hellsten toivoo, että moni ymmärtäisi luovansa kiireen itse: ”Kiire tulee siitä, että et ole läsnä siinä mitä teet”.

"Aito kohtaaminen ei synny niinkään siitä, että haluaa kertoa, vaan että haluaa kuulla", sanoo kirjailija Tommi Kinnunen.

Matti Apunen kertoo Yhteishyvälle omat ruokateesinsä. Hänen mielestään Suomella on historiallinen mahdollisuus viedä puhdasta ruokaa miljardien eurojen arvosta.

Raumalainen Irma Pesu jakaa ruokakasseja apua tarvitseville. Hän tietää omasta kokemuksesta, miltä tuntuu tulla leipäjonoon. "Nuoria käy yhä enemmän. He voivat olla esimerkiksi opiskelijoita. Ei tarvitse olla muita ongelmia elämässä, mutta on puute ruoasta." Täältä löydät jutun.

Näin vuoden alun kunniaksi Yhteishyvän uutena kolumnistina aloittaa kirjailija Sirpa Kähkönen. Kähkönen kertoo erillisessä haastattelussa, kuinka hän välttelee arjessaan kaikin keinoin ruokahävikkiä ja yrittää aina suosia suomalaista.

Valokuvaaja Pia Inberg tapasi kuusi kotileipuria. Heidän hyppysissään syntyy mitä näyttävimpiä herkkuja. Katso kuvat leipureista ja tuotoksista.

Sesonki-lehti tarjoaa mausteisia makumatkoja matkakuumeisille. Lehden reseptit löydät täältä.

Yhteishyvä-lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa, joka toinen kuukausi. Suuren painosmääränsä vuoksi lehti jaetaan useana eri päivänä: 27.1.–1.2.2021.

Lue uusimman Yhteishyvän juttuja

Osallistu lukija- tai ristikkokilpailuun