Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ragu alla Bolognese

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Italialainen jauhelihaklassikko saa hautua liedellä kokonaiset kaksi tuntia. Tiesitkö, että aitoon bologneseen lorautetaan myös tilkka maitoa?

Ainekset

1 kpl
porkkana
1 kpl
sipuli
1 kpl
varsisellerin varsi
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
voita
400 g
(1 ps) naudanjauhelihaa 12 % (luomu)
1 1/2 dl
valkoviiniä
500 g
(1 tlk) paseerattua tomaattia
40 g
(3 rkl) tomaattipyreetä
1 kpl
liha-annosfondi
1/4 tl
suolaa
1 dl
kevytmaitoa

Lisäksi

300 g
tagliatellepastaa
(parmesaanijuustoraastetta)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja kuori porkkana. Kuori sipuli. Huuhtele selleri. Leikkaa kasvikset puolen sentin kuutioiksi. Kuullota niitä öljyn ja voin seoksessa kasarissa miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

1 kpl
porkkana
1 kpl
sipuli
1 kpl
varsisellerin varsi
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
voita
2

Lisää jauheliha kasariin ja ruskista se. Lisää viini ja keitä kasaan hetki.

400 g
(1 ps) naudanjauhelihaa 12 % (luomu)
1 1/2 dl
valkoviiniä
3

Sekoita tomaattisäilykkeet, fondi ja suola kastikkeeseen. Hauduta välillä sekoittaen 2 tuntia, ensimmäinen tunti kannen alla ja toinen ilman kantta. Lisää maito noin 10 minuuttia ennen hauduttamisen loppua.

500 g
(1 tlk) paseerattua tomaattia
40 g
(3 rkl) tomaattipyreetä
1 kpl
liha-annosfondi
1/4 tl
suolaa
1 dl
kevytmaitoa
4

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta se ja sekoita kastikkeeseen. Viimeistele halutessasi juustolla.

300 g
tagliatellepastaa
(parmesaanijuustoraastetta)

Vinkki: Valmista ragua kaksinkertainen annos ja pakasta ylimääräinen kastike.

Miltä maistui?(10 arviota)
Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 27.9.2021
|
Muokattu: 11.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

587

2453

20,5 g

7,0 g

60,8 g

11,0 g

6,0 g

29,8 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(parmesaanijuustoraastetta).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli