Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Päivi Ristell

Parhaat joulutortut – näin teet perinteiset ja uudenlaiset tortut jouluun

Joulutortut avaavat joulunodotuksen ja maistuvat aina joulupäivään asti. Leivo perinteiset tähtitortut glögihetken iloksi ja kokeile joulutorttujen uusia muotoja. Vai täyttäisitkö tortut sittenkin jollain suolaisella? Katso parhaat reseptit ja vinkit joulutorttujen tekemiseen!

Ne perinteiset ja parhaat joulutortut

Lehtevää ja rapeaa torttutaikinaa, luumuhilloa ja tomusokerihuntu – voi miten hyvältä kauden ensimmäinen joulutorttu maistuukaan! Joulutorttu on paitsi herkullinen, myös harvinaisen helppo leivonnainen. Kun käytät kaupan valmista torttutaikinaa, et tarvitse herkun tekemiseen kuin neljä ainesosaa. Tällä joulutorttureseptillä saat herkun pöytään hetkessä.

Hulluttele täytteillä ja muodoilla – joulutorttujen uudet ideat

Kun tavalliset joulutortut on syöty jo moneen kertaan, on aika kokeilla jotain uutta. Kaulitse torttutaikinan kaveriksi piparkakkutaikinaa ja tee joulun suosikkileivonnaiset yhdistäviä piparkkakujoulutorttuja. Tai taittele tortut lumihiutaleen muotoon ja täytä sitruunarahkalla. Myös salmiakki ja nutella sopivat joulutortun täytteeksi!

Tähti, kukka, rusetti ja monta muuta muotoa joulutortulle

Suolaiset joulutortut maistuvat joulukauden juhlissa

Tuttu muoto, yllättävä täyte – suolaiset joulutortut ovat helppo ja herkullinen tarjottava pikkujouluihin ja muihin loppuvuoden pirskeisiin. Käytä täytteenä loppuvuoden makuja: mätiä, punajuurta, kylmäsavuporoa ja -lohta.

Muut herkulliset luumuleivonnaiset

Helpot luumuviineripitkot ja luumusydämet ovat vaihtoehtoja joulutortuille – ainekset ovat samat. Tortuissa käytetty luumumarmeladi maistuu ihanan jouluisalta myös kakkujen täytteenä.

Joulun parhaat makuelämykset – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Löydä oma tyylisi joulusivultamme ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.