Uuni voi kuluttaa yllättävän paljon sähköä – varsinkin joulun alla, kun siellä paistuvat vuoron perään kinkku, laatikot ja leivonnaiset. Pyri siis valmistamaan tai lämmittämään mahdollisimman monta ruokaa yhdellä kertaa. Mittaa jo etukäteen, millaiset astiat mahtuvat uuniin yhtä aikaa, ja suunnittele ruoat astioiden mukaan. Pienelle porukalle ruokaa kannattaa lämmittää myös mikrossa uunin sijaan.
Joulunpyhinä ruokia kannattaa lämmittää vain sen verran kuin yhdellä aterialla syödään. Voit lämmittää ruoan uunivuoan sijasta vaikka pienessä uuninkestävässä kulhossa. Pöydän kattaminenkin helpottuu, kun tarjoiluastiat eivät vie liikaa tilaa.
Kun laitat uunin lämpenemään, laita sinne saman tien myös ruoat. Niin saat hyödynnettyä uunin lämmön ensimmäisistä lämmönsäteistä saakka. Virran voit katkaista jo vähän ennen kuin ruoka valmistuu, sillä tehokasta jälkilämpöä riittää ainakin vartiksi.
Leipoessa on tärkeää noudattaa tarkkoja lämpötiloja ja esilämmittää uuni oikeaan lämpötilaan. Leivonnaisten paistamisen voikin ajoittaa sellaiseen hetkeen, kun ruoat tulevat uunista ulos.