Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

3 x joulumenu – onko sinun valintasi perinteinen, helppo vai erilainen joulun menu?

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen, Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.12.2016
|
Muokattu: 23.10.2023
Haluatko jouluna pöytään perinteisiä makuja, uusia ideoita vai jotain helppoa? Kokosimme yhteen reseptit kolmeen erilaiseen joulumenuun, josta löytyy varmasti jotain jokaiselle herkuttelijalle! Katso valmiit koosteet ja kurkkaa myös reseptit vegaanisen tai gluteenittoman joulumenun toteuttamiseen.

Perinteinen joulumenu

Perinteisessä joulumenussa maistuvat klassikot, joista osa on kuulunut suomalaiseen ruokaperinteeseen jo 1800-luvulta lähtien. Tarjoa alkuun rosollia ja kermakastiketta sekä graavikaloja saaristolaisleivän kanssa. Pääruokana on tietenkin komea joulukinkku ja porkkana-, peruna- sekä lanttulaatikkoa. Jälkiruokana maistuu hieman uudempi joulupöydän tulokas, piparijuustokakku.

Alkuun: Rosolli, lasimestarin silliä, graavilohta, graavisiikaa ja saaristolaisleipää

Pääruoaksi: Konjakkisinapilla kuorrutettu joulukinkku ja joululaatikot

Jälkiruoaksi: Piparijuustokakku ja glögikastike

Helppo joulumenu

Kauniin ja juhlavan joulupöydän saa katettua myös vähemmällä vaivalla! Lainaa tavallisesti kalapöytään kuuluva tilli ja kinkun kanssa tarjottava sinappi juhlavan uunilohen kuorrutukseksi ja tee lisukkeeksi tuunattuja valmislaatikoita. Alkuun sopii kaunis ruiskranssi mätidipin kanssa ja jälkiruokana maistuu helppo kolmen aineksen suklaajäätelö tai nopea puolukka-piparirahka.

Alkuun: Ruiskranssi ja mätidippi

Pääruoaksi: Yrtti-sinappikuorrutettu uunilohi ja tuunattu porkkanalaatikko sekä lanttulaatikko

Jälkiruoaksi: Helppo suklaajäätelö tai puolukka-piparkakkurahka

Erilainen joulumenu

Joulupöydässä ei aina tarvitse tarjota samaa. Yhdistä joulun makuja ja raaka-aineita kekseliäällä tavalla tai tarjoa jotain aivan uutta. Upota silakat kermaiseen sahramikylpyyn, tarjoa kinkun tilalla kalkkunarullaa ja tee jälkiruoaksi vadelman maustamat lakritsipannacottat.

Alkuun: Maa-artisokka-palsternakkakeitto, sahramisilakat ja kuusenkerkkä-lohitartar

Pääruoaksi: Kalkkunarulla ja rosmariini-punaviinikastike, puikulamuusi ja ruskistettu salviavoi, paahdetut punajuuret piparjuurikastikkeella

Jälkiruoaksi: Lakritsipannacotta

Ideoita vegaaniseen ja gluteenittomaan joulumenuun

Onko joulupöytään tulossa vegaani tai gluteenitonta ruokavaliota noudattava vieras? Katso reseptit, joilla loihdit juhlavat alku-, pää- ja jälkiruoat vegaanisena ja ilman vehnää!

Joulun parhaat makuelämykset – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Löydä oma joulunviettotyylisi ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.