Pane peratut mansikat, sipulilohkot, paloiteltu paprika, kuoritut kurkut, valkosipuli ja chili tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Puserra päälle limettimehu.
Pyöräytä ainekset sileäksi, ohenna tarvittaessa kylmällä vedellä. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Viilennä hyvin.
Kaada keitto laseihin ja koristele annokset mansikka- ja kurkkukuutioilla sekä mintulla tai tillillä.
Katso video, jolla Ässäkokit valmistavat mansikkagazpachoa
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
569
136
7,5 g
1,0 g
12,0 g
11,3 g
3,8 g
1,5 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulin kynsi,
Punaista chiliä,
1 tl Suolaa,
0,25 tl Mustapippuria,
Mansikkakuutioita,
Tuoretta minttua tai tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli