Mansikkagazpacho
15 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Perinteiseen espanjalaiseen gazpachoon eli kylmään kasviskeittoon käytetään tomaatteja, mutta vaihda ne vaihteeksi mansikoihin. Tee gazpacho hyvissä ajoin etukäteen ja viilennä jääkaapissa.
| 500 g | mansikoita |
| 1/2 - 1 kpl | sipulia |
| 1/2 kpl | punaista paprikaa |
| 2 kpl | avomaankurkkua |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 1/2 - 1 kpl | punaista chiliä |
| 2 kpl | limetin mehu |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
| Päälle | |
|---|---|
| mansikkakuutioita | |
| tuoretta minttua tai tilliä | |
- 1.
Pane peratut mansikat, sipulilohkot, paloiteltu paprika, kuoritut kurkut, valkosipuli ja chili tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Puserra päälle limettimehu.
- 2.
Pyöräytä ainekset sileäksi, ohenna tarvittaessa kylmällä vedellä. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Viilennä hyvin.
- 3.
Kaada keitto laseihin ja koristele annokset mansikka- ja kurkkukuutioilla sekä mintulla tai tillillä.
Mansikkagazpacho
Perinteiseen espanjalaiseen gazpachoon eli kylmään kasviskeittoon käytetään tomaatteja, mutta vaihda ne vaihteeksi mansikoihin. Tee gazpacho hyvissä ajoin etukäteen ja viilennä jääkaapissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | mansikoita |
| 1/2 - 1 kpl | sipulia |
| 1/2 kpl | punaista paprikaa |
| 2 kpl | avomaankurkkua |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 1/2 - 1 kpl | punaista chiliä |
| 2 kpl | limetin mehu |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria |
Päälle | |
| mansikkakuutioita | |
| tuoretta minttua tai tilliä | |
Valmistus
- 1
Pane peratut mansikat, sipulilohkot, paloiteltu paprika, kuoritut kurkut, valkosipuli ja chili tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Puserra päälle limettimehu.
Määrä Ainesosa 500 g mansikoita 1/2 - 1 kpl sipulia 1/2 kpl punaista paprikaa 2 kpl avomaankurkkua 1 kpl valkosipulin kynsi 1/2 - 1 kpl punaista chiliä 2 kpl limetin mehu - 2
Pyöräytä ainekset sileäksi, ohenna tarvittaessa kylmällä vedellä. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Viilennä hyvin.
Määrä Ainesosa 1/4 tl mustapippuria 1 tl suolaa 2 rkl oliiviöljyä - 3
Kaada keitto laseihin ja koristele annokset mansikka- ja kurkkukuutioilla sekä mintulla tai tillillä.
Määrä Ainesosa tuoretta minttua tai tilliä mansikkakuutioita
Katso video, jolla Ässäkokit valmistavat mansikkagazpachoa
Ravintosisältö
139
Energiaa kcal
581
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
139
Energiaa kcal
581
Energiaa kj
7,5 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
11,5 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
1,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulin kynsi, Punaista chiliä, 1 tl Suolaa, 0,25 tl Mustapippuria, Mansikkakuutioita, Tuoretta minttua tai tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























