Pane peratut mansikat, sipulilohkot, paloiteltu paprika, kuoritut kurkut, valkosipuli ja chili tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Puserra päälle limettimehu.
Pyöräytä ainekset sileäksi, ohenna tarvittaessa kylmällä vedellä. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Viilennä hyvin.
Kaada keitto laseihin ja koristele annokset mansikka- ja kurkkukuutioilla sekä mintulla tai tillillä.
Katso video, jolla Ässäkokit valmistavat mansikkagazpachoa
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
136
569
7,5 g
1,0 g
12,0 g
11,3 g
3,8 g
1,5 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulin kynsi,
Punaista chiliä,
1 tl Suolaa,
0,25 tl Mustapippuria,
Mansikkakuutioita,
Tuoretta minttua tai tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli