Mansikkagazpacho

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min (josta 15 min aktiivista)

Perinteiseen espanjalaiseen gazpachoon eli kylmään kasviskeittoon käytetään tomaatteja, mutta vaihda ne vaihteeksi mansikoihin. Tee gazpacho hyvissä ajoin etukäteen ja viilennä jääkaapissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gmansikoita
1/2 - 1 kplsipulia
1/2 kplpunaista paprikaa
2 kplavomaankurkkua
1 kplvalkosipulin kynsi
1/2 - 1 kplpunaista chiliä
2 kpllimetin mehu
2 rkloliiviöljyä
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Päälle

mansikkakuutioita
tuoretta minttua tai tilliä

Valmistus

  1. 1

    Pane peratut mansikat, sipulilohkot, paloiteltu paprika, kuoritut kurkut, valkosipuli ja chili tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen. Puserra päälle limettimehu.

    MääräAinesosa
    500 gmansikoita
    1/2 - 1 kplsipulia
    1/2 kplpunaista paprikaa
    2 kplavomaankurkkua
    1 kplvalkosipulin kynsi
    1/2 - 1 kplpunaista chiliä
    2 kpllimetin mehu
  2. 2

    Pyöräytä ainekset sileäksi, ohenna tarvittaessa kylmällä vedellä. Mausta keitto suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Viilennä hyvin.

    MääräAinesosa
    1/4 tlmustapippuria
    1 tlsuolaa
    2 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Kaada keitto laseihin ja koristele annokset mansikka- ja kurkkukuutioilla sekä mintulla tai tillillä.

    MääräAinesosa
    tuoretta minttua tai tilliä
    mansikkakuutioita

Katso video, jolla Ässäkokit valmistavat mansikkagazpachoa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulin kynsi, Punaista chiliä, 1 tl Suolaa, 0,25 tl Mustapippuria, Mansikkakuutioita, Tuoretta minttua tai tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 1.10.2025

Samankaltaisia reseptejä