- Jos olet tehnyt joululaatikot valmiiksi, ota ne jääkaappiin sulamaan. Jos laatikot ovat vielä tekemättä, ei hätää: voit tehdä ne paistoa vaille valmiiksi tai hakea kaupasta valmislaatikot ja tuunata ne omaan makuusi sopivaksi.
- Myös muut pakastimeen tehdyt jouluruoat voi ottaa sulamaan. Leivonnaiset ja kalat ehtivät sulaa sopivasti ennen aattoiltaa. Tuoreenkin kalan ehtii vielä graavata ennen aattoa!
- Esivalmistele rosolli, mutta yhdistä ainekset vasta juuri ennen tarjoilua.
- Jos uuniin on menossa monta jouluruokaa, kannattaa kinkku paistaa aattoa edeltävänä yönä. Näin uuni on vapaa muille ruoille aattona.
- Jos et ole vielä graavannut lohta, tee se tänään!
Tarjottavaa joulun tähteistä – nappaa helpot ideat!