- Jos olet tehnyt joululaatikot valmiiksi, ota ne jääkaappiin sulamaan. Jos laatikot ovat vielä tekemättä, ei hätää: voit tehdä ne paistoa vaille valmiiksi tai hakea kaupasta valmislaatikot ja tuunata ne omaan makuusi sopivaksi.
- Myös muut pakastimeen tehdyt jouluruoat voi ottaa sulamaan. Leivonnaiset ja kalat ehtivät sulaa sopivasti ennen aattoiltaa. Tuoreenkin kalan ehtii vielä graavata ennen aattoa!
- Esivalmistele rosolli, mutta yhdistä ainekset vasta juuri ennen tarjoilua.
- Jos uuniin on menossa monta jouluruokaa, kannattaa kinkku paistaa aattoa edeltävänä yönä. Näin uuni on vapaa muille ruoille aattona.
- Jos et ole vielä graavannut lohta, tee se tänään!
Kaksi yötä aattoon: katso viime hetken muistilista jouluruokiin!
Aatonaattona 23.12.
Jouluaattona 24.12.
- Aloita aamu perinteisellä riisipuurolla tai kokeile vaihteeksi kookosmaitoon tehtyä vegaanista joulupuuroa.
- Valmistele joulun salaattien ainekset jääkaappiin. Helppo viime hetken joulusalaatti syntyy esimerkiksi punakaalista ja fetasta.
- Tee valmiiksi myös rosollin kastike ja muut salaatinkastikkeet.
- Paista valmiiksi tehdyt joululaatikot.
- Tarjoatko jouluaattona juustoja? Muista ottaa ne huoneenlämpöön 1-2 tuntia ennen tarjoilua.
- Meinasiko jälkiruoka unohtua? Nämä viisi jälkkäriä valmistat joulupöytään käden käänteessä!
- Ja ennen kaikkea: muista nauttia!
Joulun jälkeen
Joulun parhaat makuelämykset – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan
Löydä oma joulunviettotyylisi ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.