Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdettu rosolli ja punajuurikastike

Joulusalaatit – väriä joulupöytään!

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 2.12.2016
Muokattu: 5.11.2021
Joulusalaatti tuo joulupöytään väriä ja makua. Hyödynnä salaateissa sesongin parhaita kasviksia, kuten punajuuria, punakaalia, persimonia ja granaattiomenaa. Katso tästä perinteisten rosollin, sienisalaatin ja italiansalaatin ohje sekä uudet ideat raikkaiksi joulusalaateiksi.

Rosollia perinteiseen tyyliin, paahdettuna tai keltaisena

Vaaleanpunaisen kermavaahdon kanssa tarjoiltu rosolli on jo joulupöydän väripilkku. Tee rosolli perinteiseen tyyliin tai kokeile paahtaa kasvikset uunissa, niin saat salaattiin syvemmän maun. Paahdetun rosollin reseptistä löydät myös vegaanisen rosollinkastikkeen ohjeen. Testaa myös keltainen rosolli, jossa maistuu persimon.

Muut joulun klassikkosalaatit

Erilaiset majoneesisalaatit kuuluvat joulupöydän klassikoihin rosollin rinnalla. Tee perinteinen waldorfinsalaatti juuriselleristä, sekoita juhlava italiansalaatti pastasta, kinkusta ja kasviksista tai kokeile sienisalaatin kevyempää versiota.

Uusia ideoita joulun salaateiksi

Kaipaatko joulupöytään jotain raikasta? Kokeile näitä ihanan värikkäitä salaatteja, joissa maistuvat sesongin kasvikset ja hedelmät.

Punaiset salaatit: punakaalia, punajuuria ja pinkkejä perunoita

Jouluna salaattikin saa olla punainen! Kokeile näitä punakaalista, punajuuresta ja pinkeistä perunoista tehtyjä salaatteja.

Salaatin kanssa

Itse tehty yrttiöljy, granaattiomenan siemenillä koristeltu tuorejuustorubiini ja marinoitu juusto tekevät joulun salaattikattauksesta entistä herkullisemman.

Joulun parhaat makuelämykset – katso reseptit ja ideat vuoden rakkaimpaan juhlaan

Löydä oma tyylisi joulusivultamme ja nauti vuoden ihanimmasta ajasta itsesi näköisellä tavalla.