Granaattiomenasta syödään vain siemenet, joiden happamankirpeässä maussa on aavistus makeutta.
Siemenet jakautuvat kuoren alla kalvon suojaamiin lohkoihin appelsiinin tapaan. Niiden mehu on punaista ja voimakkaan värjäävää, joten siemenet kannattaa irrottaa kuorista kokonaisina. Irrottamiseen on useampia tekniikoita, joista jokaisella kotikokilla on oma suosikkinsa. Kokeile seuraavia tapoja ja löydä oma tyylisi!
Leikkaa ohut viilto granaattiomenan ympäri. Varo osumasta siemeniin. Irrottele hedelmän puolikkaat toisistaan niitä edestakaisin kääntelemällä. Työnnä sitten puolikkaat auki ja irrottele siemenet kulhoon.
Leikkaa granaattiomenan pohja varovasti pois kuorta myöten ja varo osumasta siemeniin. Leikkaa hedelmä kalvojen kohdalta lohkoihin ja irrottele siemenet.
Halkaise granaattiomena varovasti ja koputtele siemenet puulusikalla kulhoon.
Halkaise hedelmä varovasti ja irrottele siemenet kuorista vedellä täytetyssä kulhossa, jolloin mehu ei roisku.