Upota kesäkurpitsat sesongin parhaaseen piirakkaan.
Sesonki 4/2022 -lehden oivaltavat uudet arkireseptit
Peltipiirakka kesäkurpitsasta
Nokkelat & vikkelät
Kun ruoanlaittoon menee puolisen tuntia, jää aikaa muillekin menoille. Kokeile vegaanista savutofukeittoa, jossa yllättävät kalasopan parhaat maut. Lempeän makuinen kanastroganoff on myös lasten mieleen. Tee kesäkurpitsasta tomaattista pastaa tai kokkaa liha-perunasosepelti.
Muhkeita makuja
Viritä nopeisiin lounaisiin uusia makuja kauden parhailla kasviksilla. Valmista japanilaisia kaalilettuja tai vartissa valmis paahdettu kukkakaalipasta. Kasaa eilen keitetyistä perunoista ruokaisa lohi-perunasalaatti ja lastaa kesäkurpitsaveneet chorizotäytteellä.
Välipalaksi voikkari
Trendikkäässä voileivässä on kaikki: kuitua, proteiinia, vitamiineja ja paljon hyviä makuja.
Puutarhurin leivontapäivä
Kruunaa pehmoinen rahkakakku isolla omenaruusulla ja raikkaat marjamuffinssit kauratoscalla. Ilman vatkainta ja vaahdottamista valmistettavasta muffinssitaikinasta tulee kuohkea, kun sekoitat ainekset vain juuri ja juuri sekaisin.
Vielä grillin kautta
Mausta ahvenfileet paahdetulla sitruunalla ja tarjoa salviavoipottujen kanssa. Pienet kanansiivet on helppo grillata varaisiin tikutettuna.