Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sesonki 4/2022 -lehden oivaltavat uudet arkireseptit

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.7.2022
|
Muokattu: 5.8.2022
Loppukesän lämpimät illat kutsuvat ulos lenkille ja leikkimään. Kokkaa nopeaa arkiruokaa, niin aikaa jää myös kivoille iltamenoille. Reseptin lyhyt raaka-ainelista, kokonaan käytettävät raaka-aineet, vikkelästi valmistuva ruoka ja suuren määrän tekeminen kerralla helpottavat kokkaamista ja vähentävät ruokahävikkiä. Tästä artikkelista löydät kaikki elokuun Sesonki-lehden reseptit.

Peltipiirakka kesäkurpitsasta

Upota kesäkurpitsat sesongin parhaaseen piirakkaan.

Nokkelat & vikkelät

Kun ruoanlaittoon menee puolisen tuntia, jää aikaa muillekin menoille. Kokeile vegaanista savutofukeittoa, jossa yllättävät kalasopan parhaat maut. Lempeän makuinen kanastroganoff on myös lasten mieleen. Tee kesäkurpitsasta tomaattista pastaa tai kokkaa liha-perunasosepelti.

Muhkeita makuja

Viritä nopeisiin lounaisiin uusia makuja kauden parhailla kasviksilla. Valmista japanilaisia kaalilettuja tai vartissa valmis paahdettu kukkakaalipasta. Kasaa eilen keitetyistä perunoista ruokaisa lohi-perunasalaatti ja lastaa kesäkurpitsaveneet chorizotäytteellä.

Välipalaksi voikkari

Trendikkäässä voileivässä on kaikki: kuitua, proteiinia, vitamiineja ja paljon hyviä makuja.

Puutarhurin leivontapäivä

Kruunaa pehmoinen rahkakakku isolla omenaruusulla ja raikkaat marjamuffinssit kauratoscalla. Ilman vatkainta ja vaahdottamista valmistettavasta muffinssitaikinasta tulee kuohkea, kun sekoitat ainekset vain juuri ja juuri sekaisin.

Vielä grillin kautta

Mausta ahvenfileet paahdetulla sitruunalla ja tarjoa salviavoipottujen kanssa. Pienet kanansiivet on helppo grillata varaisiin tikutettuna.