Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Makumuistoja MTV:llä 12.12.2018 kello 20. Illan jaksossa Jenni Kokander ja Kari Lumikero tapaavat mm. Saimi Hoyerin.

”Sienien riivaama” Saimi Hoyer: Tämä sieni on 1000 kertaa parempi kuin kantarelli

Teksti:
Inka Ikonen
Kuvat:
MTV
Julkaistu: 7.12.2018
|
Muokattu: 31.8.2020
Jenni Kokander ja Kari Lumikero vierailevat Saimi Hoyerin luona Punkaharjun kauniissa maisemissa Makumuistoja -ohjelmassa.

Näyttelijä Jenni Kokander ja toimittaja Kari Lumikero matkaavat Makumuistoja-ohjelmassa ympäri Suomen etsien mielenkiintoisia ruokatarinoita ja makumuistoja. Ensimmäisessä jaksossa he tutustuvat Punkaharjun kansallismaisemiin Saimi Hoyerin johdolla.

Hoyer pitää Punkaharjun valtionhotellia, joka sijaitsee keskellä luontoa. Paikka on Saimille henkilökohtaisesti tärkeä, sillä hän on viettänyt lapsuutensa mökillä Punkaharjun sieniparatiisissa, kuten Hoyer sitä kutsuu.

Hoyer on varmasti Suomen tunnetuin sienestäjä. Kokander ja Lumikero kuvailevatkin Saimin olevan ”sienien riivaama”.

”Kaikki paitsi sienestys on turhaa”, toteaa puolestaan Saimi.

”Sienestys ei ole pelkästään saaliin metsästämistä, vaan rauhan, aistinautintojen ja hyvinvoinnin metsästystä“, Hoyer kuvailee.

Lue myös: Näin säilöt sienet oikein

Haperot ovat aliarvostettuja sieniä

Jaksossa Hoyer hehkuttaa haperoita.

”Ne ovat aliarvostettuja sieniä. Ihmiset juoksevat kantarellien perässä, mutta maultaan haperot ovat 1 000 kertaa parempia kuin kantarellit”, Hoyer sanoo.

Haperot ovat monipuolisia sieniä. Hoyer suosittelee valmistamaan niistä esimerkiksi kastiketta, keittoa, piirasta - ja jopa jälkiruokaa.

Makumuistoja-ohjelman uudet jaksot MTV:llä keskiviikkoisin klo 20. Sarjan uusi tuotantokausi alkaa 12.12.

Lue lisää Makumuistoja-ohjelmasta: