Tunnetko nämä kesäkeittiön luottoainekset? Neljä herkullista raaka-ainetta pistävät grilliruokien lisukkeet upeasti uusiksi

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.5.2021
|
Muokattu: 30.1.2025
Nippu retiisejä, pirteä lime ja vesimeloni tekevät taikoja salaateissa ja grilliruokien lisukkeissa. Siksi niitä kannattaa olla aina kesäkeittiössä. Varaa jääkaappiin lisäksi pala tai pussillinen sinihomejuustoa. Muutama juustomuru saa simppelit grillikasvikset maistumaan taivaallisilta.

Retiisi | Kirpeä minijuures antaa grilliruoalle potkua

Kun lisukkeissa on paljon makua, pääruoka voi olla vaikka kuinka simppeli. Pikkelöidyt retiisit todellakin maistuvat! Ne ovat ihania sellaisenaan tai salaattiin sekoitettuna: tee salaatti uusista perunoista ja varhaiskaalista ja sekoita mukaan viipaloitua retiisiä. Ihanan klassikkosalaatin kanssa maistuvat esimerkiksi grillattu entrecote tai grillimakkarat.

Pikkelöidyt retiisit
Pikkelöidyt retiisit

Pikkelöidyt retiisit

perunakaalisalaatti
perunakaalisalaatti

Peruna-kaalisalaatti

Vesimeloni | Hedelmän makeus sopii savuaromin seuraan

Grillattu vesimeloni on herkkua. Grillaa pari senttiä paksut meloniviipaleet nopeasti molemmin puolin. Voit myös grillata meloniviipaleita kaikessa rauhassa välillä käännellen ja imeyttää niistä välillä nestettä talouspaperiin. Pitkässä grillauksessa vesimelonin maku syvenee ja rakenne muuttuu herkullisen tiiviiksi. Viimeistele grillattu meloni suolaripauksella.

Vesimeloni maistuu grilliruokien kanssa myös salaateissa. Lisää mukaan makeaa mansikkaa, suolaista fetajuustoa ja kipakkaa rucolaa ja tarjoa maukas salaatti esimerkiksi grillatun broilerin kanssa.

P.S. Kun paloittelet melonia, ethän heitä pois reunojen vaaleampia osia? Niistä voi nimittäin tehdä ihanasti inkiväärillä ja chilillä maustettua vesimelonikimchiä.

Grillattu vesimeloni
Grillattu vesimeloni

Grillattu vesimeloni

vesimelonimansikkasalaatti
vesimelonimansikkasalaatti

Vesimeloni-mansikkasalaatti

Vesimelonikimchi
Vesimelonikimchi

Vesimelonikimchi

Sinihomejuusto | Muutamalla murulla täyteläinen maku

Jos rakastat grillijuustoa, testaa myös tämä: anna sinihomejuuston sulaa kuumien grillikasvisten pintaan. Tai tee sinihomejuustosta kermaviilin kanssa helppo dippi grillatun parsan pariksi. Grillattu parsa taas sopii melkein kaiken kanssa. Esimerkiksi grillattu lohi, entrecote, kassler ja uudet perunat ovat koukuttavan hyviä makupareja parsalle.

Grillatut kanapihvit ja sinihomejuustokasvikset
Grillatut kanapihvit ja sinihomejuustokasvikset

Grillatut kanapihvit ja sinihomejuustokasvikset

Grillatut parsat
Grillatut parsat

Grillattu parsa ja sinihomejuustodippi

Lime | Pikkusitruksen hienot hapot ovat piste i:n päälle

Grilliruoat rakastavat salsoja, ja salsat rakastavat limeä. Purista limen mehu vihreään yrttisalsaan tai punaiseen tomaattisalsaan – tai tee molemmat, sillä niiden makumaailmat sopivat hyvin yhteen. Ethän heitä limen raikasta kuorta hukkaan? Raasta kuoren vihreä osa ja käytä vaikka mansikoiden ja kermavaahdon mausteena.

Grillatut muikut ja salsa verde
Grillatut muikut ja salsa verde

Grillatut muikut ja salsa verde

Tuliset vegekebakot ja helmitomaattisalsa
Tuliset vegekebakot ja helmitomaattisalsa

Tuliset vegekebakot ja helmitomaattisalsa

Katso kaikki ideat ja vinkit grillaukseen

Näin valmistat mehukkaat grillikasvikset: