Tuttu parsakaali taipuu yllättäviin ruokiin – oletko jo kokeillut valmistaa parsakaalin näin? - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tuttu parsakaali taipuu yllättäviin ruokiin – oletko jo kokeillut valmistaa parsakaalin näin?

Tuttu parsakaali taipuu monenlaisiin ruokiin – 5 herkullista käyttötapaa.

Poimi parsakaali ostoskoriin ja suuntaa sen kanssa vaihteeksi uusille reseptiraiteille. Terveellinen voimakasvis maistuu esimerkiksi marinoituna, muusissa ja meetvurstin kaverina. Kokeile uusia parsakaalin valmistusvinkkejä ja nosta tämä runsaasti proteiinia, vitamiineja ja kuituja sisältävä kasvis ruokapöytäsi tähtikaartiin.

Jaa Somessa
Teksti
Helena Saine-Laitinen
Kuvat
SOK

1. Ravistele raakana

Pikamarinointi ja pieni ravistelu pehmentävät parsakaalin mukavasti. Lorauta kannelliseen astiaan vinegretteä tai valmista salaattikastiketta ja paloittele parsakaali sinne pieninä nuppuina. Viipaloi myös varret mukaan. Sulje ja ravistele pari minuuttia, niin kaali maustuu tasaisesti. Kumoa seos salaattivadille, rouhi päälle suolapähkinöitä ja murustele joukkoon fetajuustoa.

Pikamarinointi ja pieni ravistelu pehmentävät parsakaalin mukavasti.

2. Lisää vihreyttä pottumuusiin

Valmista perunasose niin, että käytät perunoita ja parsakaalia saman verran. Kuutioi kuoritut perunat ja paloittele parsakaali. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta vesi pois, lisää ruokalusikallinen ranskankermaa ja loraus oliiviöljyä. Vatkaa sähkövatkaimella kasvikset kuohkeaksi soseeksi. Mausta suolalla ja säväytä piparjuuritahnalla.

3. Parita rapean meetvurstin kanssa

Paahda muutama meetvurstiviipale paistinpannulla molemmin puolin ja nosta ne talouspaperin päälle. Murustele rapeat makkaraviipaleet jäähtyneinä. Leikkaa parsakaali pieniksi paloiksi ja viipaloi varret. Keitä minuutin ajan, jolloin ne pysyvät napakoina. Valuta huolellisesti ja kumoa laakealle vadille. Pirskottele päälle sinappista salaattikastiketta. Ripottele päälle meetvurstimurut ja kuivattuja karpaloita. Viimeistele herkku leipäkrutongeilla.

Keitä parsakaalipaloja minuutin ajan, jolloin ne pysyvät napakoina.

4. Gratinoi parmesaanipeiton alla

Leikkaa parsakaali ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne vieriviereen leivinpaperin päälle uunipellille. Sivele paloille kevyesti oliiviöljyä ja ripottele niille suolaa, mustapippuria sekä valkosipulijauhetta. Raasta päälle reilu kerros parmesaania ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

5. Upota lettutaikinaan

Paloittele raaka parsakaali tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon ja aja leikkuuterällä murumaiseksi. Käytä pari desiä parsakaalimuruja puolen litran lettutaikinaan ja paista herkullisiksi ohukaisiksi.

Katso myös: Parsakaalireseptit

Lue lisää vinkkejä kasvisten käyttöön

Julkaistu: 12.8.2019
Muokattu: 4.12.2019
Jaa Somessa