1. Iki-ihana maitosuklaa
Maitosuklaan pehmeä maku syntyy kaakaomassasta ja -voista, sokerista sekä maidosta tai maitojauheesta. Ihana jälkiruoka on helpoista helpoin: sulata maitosuklaa fondueksi ja dippaa siihen marjoja ja hedelmiä.
Maitosuklaan pehmeä maku syntyy kaakaomassasta ja -voista, sokerista sekä maidosta tai maitojauheesta. Ihana jälkiruoka on helpoista helpoin: sulata maitosuklaa fondueksi ja dippaa siihen marjoja ja hedelmiä.
Kaakaomassa on tumman suklaan tärkein raaka-aine. Sitä on suklaassa 45–100 prosenttia. Lisäksi valmistukseen käytetään kaakaovoita ja sokeria. Intensiivisimmät kakut, browniet ja mousset valmistat suklaasta, jossa kaakaota on 60–70 prosenttia. Täydennä herkut joulumausteilla tai lisää taikinaan kuivattuja hedelmiä, marjoja tai pähkinöitä. Testaa esimerkiksi tummasta suklaasta tehdyt pähkinäbrowniet.
Valkosuklaa valmistetaan sokerista, maitojauheesta ja kaakaovoista. Siinä ei käytetä lainkaan kaakaopavuista valmistettua kaakaomassaa. Suloisen makea valkosuklaa rakastaa raikkaita marjoja, salmiakkia ja sitruunaa. Kokeile näitä valloittavia makupareja joululeivonnassa.
Raakasuklaata voi ostaa kaupasta tai tehdä itse. Raakasuklaan valmistuksessa aineksia ei kuumenneta yli 46 asteen. Loihdi siitä ihanat raakakakut ja patukat tai valmista raakasuklaalevy lempimausteillasi höystettynä. Kokeile myös helppoja manteli-raakasuklaataateleita: poista taateleista kivet ja laita tilalle mantelit. Dippaa taatelit sulassa raakasuklaassa ja aseta leivinpaperin päälle. Koveta hetki jääkaapissa ja herkuttele.
Suklaaherkut voi tehdä myös vegaanisena. Tumma suklaa on yleensä luonnostaan vegaanista ja myös vaaleampia suklaita saa vegaanisina. Tarkista kuitenkin aina pakkausselosteet eläinperäisten ainesosien varalta.
Sulata pari levyä valkosuklaata ja sekoita joukkoon rouhittuja piparkakkuja, manteleita, kuivattuja karpaloita ja kaakao-nibsejä. Levitä seos kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle ja painele pintaan lisää makuaineita. Anna kovettua jääkaapissa, lohko paloiksi ja paketoi lahjaksi.
Piristä suklaamoussea kuivatuilla aprikooseilla! Tämä herkku sopii vaikka joulupöydän jälkiruoaksi.