
Iso satsi ruokaa kerralla: näin uunijuureksista riittää usealle aterialle
Ota tästä ensin talteen uunijuuresten perusresepti ja katso sitten vinkit alta.
1. Pilko tasakokoisiksi
Pilko juurekset samankokoisiksi paloiksi, niin ne kypsyvät samaan aikaan. Juurekset kypsyvät kaikki suunnilleen samassa ajassa, mutta jos haluat paahtaa samalla pellillä myös kasviksia, lisää ne mukaan myöhemmin.
2. Mausta reilusti
Maustamalla saat juureksiin makua. Kuivatut yrtit sopivat juuresten seuraan loistavasti. Kokeile esimerkiksi rosmariinia, timjamia, meiramia tai oreganoa. Mausteista kannattaa testata ainakin korianteria, juustokuminaa, savupaprikaa ja chiliä. Pyörittele juureksiin myös öljyä, suolaa ja mustapippuria.
3. Käytä kiertoilmaa kahdelle pellille
Jaa juurekset kahdelle pellille leivinpaperin päälle ja paista kiertoilma-asetuksella 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes juurekset ovat kypsiä. Kääntele kerran paistamisen aikana.
Säilytä uunijuurekset kannellisissa rasioissa tai astioissa jääkaapissa ja käytä 2–3 päivän sisällä.