Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaatti-mozzarellasalaatti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Klassinen tomaatti-mozzarellasalaatti on sellaisenaan upea alkupala tai kevyt lounas, mutta Caprin salaatti on myös mainio lisuke vaikka noutopöytään. Erityisen hyvin caprese sopii grilli- ja kalaruokien seuraan.

Ainekset

500 g
erilaisia tomaatteja
125 g
mozzarellajuustoa (esim. mozzarellapalloja)
1 kpl
(ruukku) basilikaa
1/4 tl
suolaa (esim. sormisuolaa)
1/4 tl
Mustapippuria
2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese ja paloittele tomaatit. Paloittele mozzarella repimällä se käsin suupaloiksi. Asettele tomaatit, juustot ja basilikanlehdet limittäin tarjoiluvadille.

500 g
erilaisia tomaatteja
125 g
mozzarellajuustoa (esim. mozzarellapalloja)
1 kpl
(ruukku) basilikaa
2

Pirskottele oliiviöljy ja balsamiviinietikka salaatille. Ripottele suola ja pippuri pinnalle. Tarjoa heti.

2 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
1/4 tl
suolaa (esim. sormisuolaa)
1/4 tl
Mustapippuria
Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.5.2009
|
Muokattu: 26.5.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

172

722

13,8 g

5,0 g

4,3 g

4,3 g

1,8 g

6,5 g

0,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli