Ranskalaisen keittiön rakastama rakuuna on maustamisen moniottelija. Rakuunaa käytetään usein huolella tehtyjen liemien ja kastikkeiden mausteena, mutta yhtä lailla sitä voi lisätä rennosti muiden yrttien rinnalle vaikkapa uuniruokiin ja patoihin.
On olemassa kahdenlaista rakuunaa: miedompaa venäläistä ja voimakkaampaa ranskalaista rakuunaa. Käyttökohteet ovat molemmille samat. Myynnissä olevat yrttiruukut ovat yleensä venäläistä rakuunaa, jonka maku on juuri sopivan lempeä häivähdyksellä anista. Jos olet lakritsifani, rakuuna saattaa olla uusi suosikkimausteesi!
Rakuunasta käytetään mausteeksi pitkät, hoikat ja taipuisat lehdet. Yrttiruukku säilyy parhaiten viileässä, vaikkapa jääkaapin ovessa. Suojuspussia ei kannata heittää pois, sillä se ehkäisee yrttien kuivumista.