Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ohita uusimmat korttijutut -karuselli
Vaalea perunapizza

Vaalea perunapizza

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Valmista pizzapohja vaihteeksi perunaviipaleista. Vaalea perunapizza on suomalainen versio pizza biancosta eli valkoisesta pizzasta. Päällystä jauhoton pizzapohja ranskankermalla, punasipulilla ja yrteillä.

Ainekset

Pohja

500 g
perunoita
1 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
rypsiöljyä

Täytteet

1 kpl
punasipuli
150 g
(1 prk) ranskankermaa
75 g
(1/2 ps) emmentaljuustoraastetta
3 rkl
ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Laita kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Valuta ja kuivaa viipaleet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

500 g
perunoita
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
2

Vuoraa matalareunainen pelti leivinpaperilla ja sivele siihen öljyllä ympyrä (Ø noin 25 cm). Asettele perunat öljytylle alueelle. Sivele öljyä myös perunoiden päällipinnoille ja aseta päälle leivinpaperi. Nosta toinen pelti päälle ja laita painoksi esimerkiksi valurautapannu. Paista uunissa noin 50 minuuttia.

2 tl
rypsiöljyä
3

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.

1 kpl
punasipuli
3 rkl
ruohosipulia
4

Poista paino ja päällimmäinen pelti perunapohjan päältä. Lusikoi ranskankerma pohjalle. Lisää sipulit ja juusto. Paista pizzaa 10 minuuttia tai kunnes juusto sulaa. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla. Lisää halutessasi myös muita yrttejä.

150 g
(1 prk) ranskankermaa
75 g
(1/2 ps) emmentaljuustoraastetta

Vinkki: Täytä pizza paahdetuilla kasviksilla tai lado kypsän pizzan päälle kylmäsavulohta. Vegaanisen pizzan saat korvaamalla ranskankerman kaurafraichella ja raastamalla pinnalle juustonkaltaista kasvisrasvavalmistetta.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.9.2019
|
Muokattu: 3.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

297

1242

18,8 g

11,0 g

21,5 g

2,5 g

1,8 g

8,5 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli