Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulusalaatit – väriä joulupöytään!

Joulusalaatti tuo joulupöytään väriä ja makua. Hyödynnä salaateissa sesongin parhaita antimia, kuten punajuuria, punakaalia, persimonia ja granaattiomenaa. Ota talteen perinteisten rosollin, sienisalaatin ja italiansalaatin ohje sekä uudet ideat raikkaiksi joulusalaateiksi!
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 2.12.2016
|
Muokattu: 16.10.2023

Rosollia perinteiseen tyyliin, paahdettuna tai keltaisena

Vaaleanpunaisen kermavaahdon kanssa tarjoiltu rosolli on joulupöydän väripilkku. Tee rosolli perinteiseen tyyliin tai kokeile paahtaa kasvikset uunissa, niin saat salaattiin syvemmän maun. Paahdetun rosollin reseptistä löydät myös vegaanisen rosollinkastikkeen ohjeen. Testaa myös keltainen rosolli, jossa maistuu persimon.

Muut joulun klassikkosalaatit

Erilaiset majoneesisalaatit kuuluvat joulupöydän klassikoihin rosollin rinnalla. Tee perinteinen waldorfinsalaatti juuriselleristä, sekoita juhlava italiansalaatti pastasta, kinkusta ja kasviksista tai kokeile sienisalaatin kevyempää versiota.

Kauniit kranssisalaatit

Asettele salaatti juhlavasti kranssin muotoon ja tee siitä joulupöydän keskipiste! Kranssisalaatti onnistuu jo muutamasta aineksesta, esimerkiksi hedelmästä, valmiista salaattisekoituksesta ja juustoista, kuten persimon-juustosalaatissa. Tarjoile salaatinkastike kranssisalaatin keskellä tai vieressä.

Joulunpunaiset salaatit: punakaalia, punajuuria ja pinkkejä perunoita

Jouluna salaattikin saa olla punainen! Kokeile näitä punakaalista, punajuuresta ja pinkeistä perunoista tehtyjä salaatteja.

Uusia ideoita joulun salaateiksi

Kaipaatko joulupöytään jotain raikasta? Kokeile näitä ihanan värikkäitä salaatteja, joissa maistuvat sesongin kasvikset ja hedelmät.

Salaatin kanssa

Itse tehty yrttiöljy, punainen hummus, granaattiomenan siemenillä koristeltu tuorejuustorubiini ja marinoitu juusto tekevät joulun salaattikattauksesta entistä herkullisemman.

Katso kaikki joulusalaatit